Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christopher Hutchinson van de New Spitafields Market in Londen

"De horeca is weer gesloten maar handelaren zijn zeer flexibel"

Nu er in Londen en een groot deel van het zuidoosten van het VK weer een lockdown geldt, hebben Londense AGF-handelaren te maken met het wegvallen van de foodservicebranche.

De meest recente lockdown kwam plotseling maar niet geheel onverwacht. "Hij kwam niet minder onverwacht dan de vorige want de berichten over de nieuwe stam van Covid-19 beheersten het nieuws de afgelopen dagen," zegt Christopher Hutchinson, van de Tenants Association op de New Spitafields Market. "De hospitalitybranche ligt weer stil maar onze handelaren zijn heel flexibel. Dit is één van de krachten van deze groothandelsmarkt. Hoewel er in de winkelstraten de afgelopen 40 jaar grote veranderingen hebben plaatsgevonden, zijn er nog altijd meer dan 100 markten in Londen, evenals veel onafhankelijke winkeliers, die de vraag naar hun producten dit jaar fors zagen stijgen. Onze handelaren leveren aan scholen, ziekenhuizen, gevangenissen etc. We blijven dus positief."

“Er zijn handelaren die het moeilijk hebben. Dit zijn degenen die uitsluitend aan de foodservice leveren. Toch weten zij het hoofd boven water te houden door rechtstreeks groenteboxen aan de consument te leveren. Dit is tijdrovender en ook minder winstgevend maar zorgt er wel voor dat ze voorlopig door kunnen."

De groentenbox was populair gedurende de eerste lockdown, toen de bezorgdiensten van supermarkten overspoeld werden met bestellingen. Inmiddels is de vraag wat afgenomen omdat supermarktketens hun bezorgcapaciteit hebben opgeschaald. 

"De leveringen van vandaag waren normaal maar er stapelen zich nog steeds veel producten op in havens. Voor de sluiting van de Franse grens zal snel een oplossing moeten worden gezocht want er gaat een enorme hoeveelheid verkeer door de Kanaaltunnel en zelfs als de ferry's varen dan is de capaciteit nog steeds ontoereikend."

New Spitafields Market ontvangt dagelijks een groot aantal vrachtwagens die voorraden leveren die 24 tot 48 uur meegaan. Tekorten zullen zich dus snel aandienen, zeker wanneer het inreisverbod met nog eens 48 uur wordt verlengd.

"We horen nu al dat bloemkool, broccoli en sla tot de zwaarst getroffen producten behoren. Wat veel mensen echter vergeten is dat we hier in het VK ook uitstekende groenten telen. Ik kan me kwaad maken wanneer ik mensen hoor klagen dat Britse telers niet hard genoeg hun best doen en alleen maar EU-geld binnen willen halen. We kunnen hier niet alles telen maar wat er geteeld wordt is van hoge kwaliteit en ruim beschikbaar voor de feestdagen."

Voor meer informatie: 

[email protected]
www.newspitalfieldsmarket.co.uk  

Publicatiedatum: