Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goodvalley (Chili) mikt op de Japanse markt

"We zijn momenteel het enige bedrijf met 50 ovens voor gedroogde pruimen"

Sinds de oprichting van Goodvalley in 2009, een partnerbedrijf van Chileprunes, is de export van gedroogde pruimen van het bedrijf behoudens enkele uitzonderingen elk jaar met zo’n 12-15% gegroeid. Het seizoen 2020/2021 wordt zeker geen uitzondering en de groei zou wel eens kunnen oplopen tot 18%.

Dit jaar is er voor 5.500 ton geëxporteerd en voor volgend jaar raamt commercieel directeur Bruno Ceroni de export van Goodvalley op 6.000 à 6.500 ton.

Dit jaar heeft de droogte de teelt in de provincie Colchagua, waar het bedrijf opereert, niet al te hard getroffen. Ook de maatregelen om het coronavirus in te dammen vormden geen obstakel voor het bedrijf, noch voor de Chileense zuidvruchtensector in het algemeen. De markten bleven open en actief in zowel Europa als Azië, waar Goodvalley respectievelijk 60% en 40% van zijn gedroogde pruimen afzet.

Bruno Ceroni

Belangrijke investering
Goodvalley exporteert zijn gedroogde pruimen naar meer dan 25 landen over de hele wereld. In Europa gaat het vooral om Duitsland, Polen, Italië en Denemarken, in Azië om China, Taiwan, Thailand en Singapore.

Het bedrijf heeft onlangs €1,65 mln geïnvesteerd in de bouw van 20 droogtunnels. Samen met de reeds bestaande 30 ovens maakt dat een totaal van 50 droogtunnels die volledig beschikbaar zullen zijn voor de volgende oogst in de eerste helft van 2021. "We zijn momenteel het enige bedrijf met 50 ovens en een gecentraliseerd proces voor alle producten", zegt Ceroni.

Dergelijke investering is bovendien een van de vereisten om de veeleisende Japanse markt te betreden. Japan betaalt immers een aanzienlijk prijsverschil voor de gedroogde pruimen uit de Verenigde Staten, waar de verwerkingsprocessen hoogtechnologisch zijn. Japan telt veel meer geld neer dan wat andere Aziatische landen betalen voor gedroogde pruimen uit andere herkomstlanden, zo vertelt de commercieel directeur.

Goodvalley heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. In 2019 werd bijvoorbeeld een magazijn van 3.500 m² gebouwd.

Bruno Ceroni zegt dat Chili zonder klimatologische tegenslagen een exportpotentieel heeft van 100.000 ton gedroogde pruimen. In 2019 viel de oogst lager uit door de vorst en dit jaar is de droogte spel-breker geweest in bepaalde gebieden zoals Melipilla en Pirque. De oogst wordt geraamd op 75.000 ton, en als daar de 15.000 à 20.000 ton van worden afgetrokken die voor de versmarkt zijn bestemd, komt de hoeveelheid fruit voor gedroogde pruimen uit op 55.000 à 60.000 ton.

 

Voor meer informatie:
Goodvalley
Rinconada El Salto 100, Huechuraba, Santiago (Chili)
Tel: +56 2 25825705
[email protected]
www.goodvalley.cl

Publicatiedatum: