Alleen noodzakelijke winkels blijven open

Harde lockdown tot en met 19 januari op komst

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat. Dat melden bronnen in Den Haag aan de NOS. Vanavond 19:00 uur staat er weer een persconferentie gepland maar dit keer vanuit het torentje. De nieuwe coronamaatregelen zouden vanaf middernacht ingaan. 

Niet-essentiële winkels gaan dicht, contactberoepen staan op de lijst om de deuren te sluiten, theaters, musea en pretparken gaan dicht en mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Ook de scholen gaan dicht voor een maand.

In Duitsland is de knoop al officieel doorgehakt. De federale regering sluit vanaf woensdag 16 december alle niet-essentiële winkels. De detailhandel, met uitzondering van winkels voor dagelijkse boodschappen, moet sluiten. De maatregelen gelden in ieder geval tot 10 januari. Met betrekking tot voedingswinkels blijven enkel de supermarkten nog open. In België waren dergelijke maatregelen al van kracht. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.