Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerry Li, Vision Fresh

"Uitstekende vraag naar gember en knoflook richting Kerst"

Tholen - Het gemberjaar 2020 kan de boeken in als een speciaal jaar. "De vraag is torenhoog geweest. In de zomer was het even lastig, maar momenteel is de markt goed. De Braziliaanse gember is grotendeels van de markt, maar gelukkig hebben wij voldoende beschikking over gember uit Peru, want de vraag stijgt in aanloop van de feestdagen", vertelt Gerry Li van Vision International uit Poeldijk dat jaarlijks zo'n 20.000 ton gember importeert naar het warehouse van Rida Trade Logistics.

Deze week arriveerde tevens de eerste nieuwe Chinese gember, zowel in de conventionele als biologische variant bij het warehouse in Poeldijk. "De gember is vers en goed van kwaliteit", constateert Gerry, tevreden. Hij verwacht een goede markt richting Kerst. "Prijzen liggen nu op een niveau tussen de 34 en 40 euro en ik ze ze deze maand nog wel verder stijgen."

"Voor ons is het een buitengewoon goed seizoen geweest. Veel importeurs konden dit voorjaar enkele weken niet importeren vanwege Covid-19, maar wij zijn geen moment gestopt in onze Chinese fabriek", vertelt Gerry. "De gezonde eigenschappen van gember hebben ertoe geleid dat de gemberconsumptie erg hoog was en ik verwacht dat - ook als het vaccin er is - mensen wel gember blijven consumeren."

"Wel stijgt het aantal gemberproducerende landen fors en er zal de komende jaren vanuit veel landen aanbod op de markt komen. Maar daar zijn we niet bang voor. Wij zijn specialist, hebben een groot netwerk en hebben de afgelopen tien jaar een goede naam opgebouwd", vertelt Gerry. "Ook naar knoflook is momenteel een goede vraag. Richting Kerst is de vraag altijd wel goed en de prijzen zijn sinds vorige week fors gestegen."

Aanvullend importeert Vision Fresh kurkuma, nashi-peren en zoete aardappelen uit China en die laatste zouden volgens Gerry weleens het volgende populaire product kunnen worden. "We hebben oranjevlezige zoete aardappelen met een mooie lange vorm, maar bovenal een ongekende zoete smaak. Het seizoen van deze Chinese zoete aardappelen loopt van september tot januari. De brix van deze 'honey sweet potatoes is 16,4, dus we hebben hoge verwachtingen om hier Europa mee te veroveren!"

Voor meer informatie:
Rida Trade
Vision Fresh
ABC Westland 668
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174700205
Mob: +31640215300
[email protected]
www.visionfresh.nl/