Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Decemberkalender zorgt voor aandacht voor groenten en fruit

Steeds opnieuw blijkt dat gezond eten het verschil kan maken en de roep om een gezonde leefstijl wordt urgenter. Meer groenten en fruit eten iedere dag en op ieder moment draagt bij aan onze gezondheid. Daarom introduceren we de Decemberkalender groenten en fruit met dagelijks een verwijzing naar Veggipedia.nl. "In december zetten we elke dag een product centraal via Social Media en vragen leden en belanghebbenden hierop in te haken om zo consumenten te inspireren meer groenen en fruit te eten, ook in december, juist nu", zegt GroentenFruit Huis. De coronacrisis duurt voort. Daarom komen we met een extra actie rond de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit': de Decemberkalender voor groenten en fruit. Hiervoor maken we gebruik van de kleurige beelden met foto's van vele soorten groenten en fruit, die begin dit jaar werden gemaakt voor de campagne. Maar dan voorzien van een winters of feestelijk accent dat aansluit bij deze periode van het jaar.

Inspiratie
"Bij ieder product verwijzen we naar een recept. Dit kan een feestelijk recept zijn alvast voor de Kerst, maar het kan ook inspelen op andere dagen in december zoals Sinterklaas of Oudjaar. Op die manier willen we consumenten inspireren om groenten en fruit een belangrijk onderdeel te laten zijn van hun maaltijd op diverse momenten, iedere dag", zegt Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Alle recepten staan op Veggipedia, de online database met vele wetenswaardigheden over groenten en fruit zoals voedingswaarde, bewaartips, beschikbaarheid én vele recepten. Met rond de 7500 views per dag is Veggipedia een mooi platform om consumenten te informeren en inspireren. Alle recepten voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en bevatten een goede hoeveelheid groenten en fruit.

De afbeeldingen zijn beschikbaar in de toolbox 'Zorgen voor groenten en fruit' op de website van GroentenFruit Huis. Hier is tevens een bestand beschikbaar met tekstvoorstellen die ter versterking van de afbeelding kunnen worden gedeeld.

"Samen zetten we groenten en fruit in december volop in de spotlights", aldus GroentenFruit Huis. 

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
[email protected]    

Publicatiedatum: