Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flores komt naar Nederland

Van citroenbasilicum tot hennep-aardbei: Plantaardige ijsjes vallen in de smaak

Twintig jaar geleden reed Jesus Flores rond met een ijskar in Wallonië en verkocht hij zijn eerste biologische ijsjes. Het ijs werd gemaakt met biologische melk. Hoe enthousiast hij er destijds zelf over was, was de markt dat destijds nog niet. "De markt was er nog niet klaar voor. Een aantal jaar geleden heeft hij alles anders gedaan. Op aanraden van een vriend begon hij opnieuw. Zijn doel? Lekker en kwalitatief goed ijs maken. En zo ontstond het ijs op plantaardige basis", vertelt Miriam Esser van Flores Organic Gourmet Ice-cream.

Jesus en Miriam op de Nordic Organic Food Fair in 2019.

Vrijwel alle ingrediënten voor het ijs komen uit Europa. Dat is een bewuste keuze, want Flores wil de keten graag zo kort mogelijk houden. België is momenteel de grootste markt voor Flores Organic Gourmet Ice-cream. De ijsjes worden in België geproduceerd en op verschillende verkooppunten in het land verkocht. Er wordt hard aan de weg getimmerd om de ijsjes ook in andere landen te verkopen. Miriam: “Udea wil vanaf november 2020 onze sorbets toevoegen aan hun catalogus voor Nederland. Daar zijn we heel blij mee.”

"We gingen de boer op" 
"Het was begin dit jaar even een uitdaging om ons product aan de man te krijgen", vertelt Miriam. Door de vele geannuleerde beurzen verdween een groot deel van het klantcontact. "Om dat op te lossen zijn we de boer op gegaan. We zijn – op een veilige manier - langs gegaan bij onze klanten en toekomstige klanten. Jesus Flores is een echt mensenmens en vond het heel fijn dat hij bij de winkeliers persoonlijk langs kon gaan. We hebben verschillende soorten ijs laten proeven aan de klant en nieuwe producten gepresenteerd."

Verrassende smaken en combinaties
Er zijn inmiddels verschillende smaken op de markt. Het zijn verrassende combinaties: "We hebben de smaken citroenbasilicum, hennep- aardbei, framboos- zoete paprika, abrikoos-lavendel en duindoorn sorbet. Citroenbasilicum doet het eigenlijk altijd goed. Deze zomer werd de framboos- zoete paprika smaakt ook veel besteld." Het ijs wordt niet alleen aan winkeliers maar ook aan horeca geleverd. Daar doen de verschillende smaken het erg goed. 

Twee smaken, waaronder citroenbasilicum, vielen in de prijzen tijdens 'Great Taste of the Guild of Fine Food 2020' in Engeland. De jury schreef onder meer: "Een heerlijke, zoete maar niet té zoete, verfrissende smaakmaker in de mond. Technisch gezien een echt innovatief product. Heerlijk!"

Een blik op de toekomst
Mochten ze bij Flores in een glazen bol kunnen kijken, dan hebben zij een duidelijk toekomstbeeld voor ogen. Miriam: "We breiden graag uit naar Duitsland en Frankrijk. Dat is eigenlijk de volgende stap. Maar mocht het binnen onze levensfilosofie lukken om wereldwijd uit te breiden, dan staat New York ook op de lijst."

Voor meer informatie:

Flores Organic Gourmet Ice-Cream
+32 494 90 82 13 (FR)
+32 495 69 62 39 (NL)
[email protected]   
www.flores-ice.be