Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julio Antelo, Frutos Tropicales Europe

"We zijn inmiddels de grootste importeur van blauwe vijgen uit Peru"

Tholen - Bij Frutos Tropicales Europe (FTE) is het Peruaanse vijgenseizoen in volle gang. De overzeese importeur richt zich hoofdzakelijk op de import van mango's, avocado's, limes en gember, maar speelt een behoorlijk deuntje mee in het seizoen van de import- vijgen. "We krijgen zo’n vijftig tot tachtig vliegtuigpallets per week binnen. Hiermee zijn we uit Peru de grootste importeur van deze exoot", vertelt Julio Antelo.


De periode richting de feestdagen is volgens de importeur bij uitstek geschikt voor de import van de blauwe vijgen. "We zien de vraag jaarlijks toenemen. In steeds meer recepten worden vijgen gebruikt. Daarmee is het een heel interessant item voor supermarkten. Wij verkopen ze door heel Europa waarbij Duitsland het belangrijkste afzetgebied is."

"We ontvangen alle vijgen, via luchtvracht, van onze partner La Kiarita in Peru. Deze is naast GlobalGAP en Grasp ook Smeta gecertificeerd en werkt met één en dezelfde variëteit, namelijk Toro Sentado. Toro Sentado is een variëteit blauwe vijg die zich onderscheidt in zijn smaak ten opzichte van de Braziliaanse vijgen", besluit Julio.

Het vijgenseizoen loopt bij FTE nog tot en met week 14. De importeur biedt de vijgen aan in de maten 15 t/m 24 en tevens in punnets.

Voor meer informatie:
Julio Antelo
Frutos Tropicales Europe
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
Tel. +31 (0) 10 3075 100
[email protected] 
www.fteurope.eu