Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piek in Covid-19-besmettingen Europa heeft weerslag op vraag naar avocado's

In Colombia worden vrijwel jaarrond avocado's geteeld maar telers in het land hebben wel te maken met een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen ging dit jaar half september van start, in week 38, en zal nog tot eind februari duren. Het Colombiaanse Green SuperFood heeft de avocadoteelt uitgebreid en zich dit jaar ten doel gesteld om gedurende het voornaamste seizoen zo'n 6.000 ton avocado's te exporteren. 

Piek in Covid-besmettingen heeft weerslag op vraag
Het seizoen is dit jaar op tijd begonnen. Hoewel de aantallen gedurende de eerste twee weken van het seizoen lager waren dan verwacht, nemen deze nu weer toe. "Er worden nu goede aantallen geoogst en de kwaliteit van het fruit is uitstekend. Dit is te danken aan de grote inzet van onze teams in onze boomgaarden en in de boomgaarden van onze partners. Voor ons is het kunnen leveren van een consistente kwaliteit van cruciaal belang op de internationale markt. Dit is het voornaamste doel dat Green SuperFood nastreeft," zegt Mauricio Lopez, salesmanager bij Green SuperFood. 

De reden waarom het bedrijf zoveel nadruk legt op een consistente productkwaliteit is omdat zij haar markten wil uitbreiden. Het aanbod aan avocado's is momenteel groot op de wereldmarkt. "De markt in op het moment niet makkelijk en de vooruitzichten voor de korte termijn zijn ook onzeker," legt Lopez uit. "Nu het aantal Covid-besmettingen weer oploopt, mensen weer meer thuisblijven en Europese regeringen de beperkingen aanscherpen, heeft dit zijn weerslag op de vraag. De markt is op dit moment zeer volatiel en de prijzen zijn krap, met name voor kleine maten avocado's," vertelt hij. 

"Green SuperFoods staat dit seizoen dus voor een enorme uitdaging, met name omdat we van plan zijn om zo'n 6.000 ton te oogsten. We moeten ons dus voorbereiden om deze uitdaging op de juiste manier aan te gaan om onze doelstellingen op de internationale markt te kunnen verwezenlijken," vervolgt Lopez. 

Nieuwe markten bereiken dit seizoen
Momenteel worden er avocado's aangevoerd uit Mexico, Chili en Colombia. In elk van deze landen zijn de aantallen toegenomen. "Ik zou zeggen dat het evenwicht tussen vraag en aanbod op het ogenblik normaal is maar toch zorgt het wegvallen van de groothandelsmarkt in sommige landen voor problemen. Dit geldt voor een aantal landen in Europa, zoals Spanje, ItaliĆ« en Frankrijk, die  we tot onze voornaamste markten rekenen. We hopen dat de situatie in december zal verbeteren," zegt Lopez. 

Voor Green SuperFood bevinden de voornaamste markten zich momenteel in Europa. "We werken hier aan het opbouwen van onze merkreputatie en het ontwikkelen van een vertrouwensrelatie met onze Europese partners," legt Lopez uit. "We zijn echter ook van plan om uit te breiden naar andere markten dit jaar. We zouden de markt in ArgentiniĆ« en het Midden-Oosten dit seizoen graag verder willen verkennen," zegt hij tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mauricio Lopez
Sales Manager 
Green Superfood
Tel: +57 321 6380356
Email: [email protected]  
www.greensuperfood.co

Publicatiedatum: