Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-ondernemerszoon Frank Dros ontwerpt multifuctionele maatlepels

Van AGF-paplepel naar lepel 2.0 voor in de keuken

Tholen - De AGF-handel kreeg hij met de paplepel ingegoten. Als werkstudent is Frank Dros elke zaterdag in de winkel van zijn ouders Jan Dros Lekker Eten te vinden. De AGF-handel heeft nu echter even geen prioriteit, want Frank timmert namelijk met lepels 2.0 aan de weg. Het betreft multifunctionele maatlepels voor rijst en verschillende soorten pasta. Deze lepels zijn uitgetest en goed bevonden in de keuken van Jan Dros Lekker Eten en in studentenhuizen. Binnenkort start een crowdfundactie om zijn lepels in  productie te kunnen nemen.

Frank is de zoon van Jan en Else Dros van de gelijknamige AGF-speciaalzaak en lekker eten cateraar. Van jongs af helpt hij al mee in de zaak en ook werkte hij een jaar bij zijn oom die destijds verantwoordelijk was voor de groenteafdeling van Versmarkt Van der Valk. Hij kent het reilen en zeilen binnen de AGF-handel en de catering. Voor zichzelf ziet hij een toekomst als zelfstandig ondernemer maar of dat in de AGF-handel zal zijn? “Ik zie mezelf wel in de winkel werken maar ik heb ook de luxe dat ik die keus nog niet hoef te maken”, aldus Frank.

Na de middelbare school ging Frank in Utrecht Communicatie studeren.  “In het studentenhuis werd zelf gekookt maar het viel me op dat er altijd veel rijst en pasta werd weggegooid terwijl we ook maatbekers, kopjes en weegschalen hadden. Vanuit mijn achtergrond weet ik hoeveel moeite het kost om eten te produceren. Rijst en pasta zijn bovendien relatief goedkope basisproducten die je makkelijk weggooit. Uit onderzoek bleek dat verspilling van rijst en pasta vooral veroorzaakt wordt door een te grote hoeveelheid die ongekookt de pan ingaat.”

De lepel 2.0 helpt bij het afmeten van rijst-, graanproducten en verschillende soorten pasta. Door telkens dezelfde lepel te gebruiken weet je als kok hoeveel scheppen per persoon je nodig hebt. Ook dacht FranksSpoons verder na over vormgeving en gebruik. “Door verschillende functies, afmeten, roeren en opscheppen te combineren zijn naast de FranksSpoons geen andere lepels meer nodig. Onze lepels zijn ook makkelijk op een pan te bevestigen zodat het aanrecht netjes en schoon blijft. De lepel ligt heerlijk in de hand en je haalt alles gemakkelijk uit de pan. De FranksSpoons worden gemaakt van kunststof waardoor, na intensief gebruik en haar lange levensduur, het volledige product recyclebaar is.” Frank start binnenkort met een crowdfundactie om de lepels in productie te kunnen nemen. Er zijn nu drie varianten te kiezen: een pasta, rijst en spaghetti lepel.

Voor meer informatie en het plaatsen van een pré-order.
Frank Dros
[email protected] 
www.franksspoons.nl