Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bert Westera, Sweet Fruits S.A.:

"Peruaanse mango's zijn qua kleur niet te evenaren maar de Braziliaanse smaken nog altijd het beste"

Tholen - Het Braziliaanse mangoseizoen is momenteel in volle gang. "De start van het seizoen was lastig, maar inmiddels is de markt wel verbeterd", vertelt Bert Westera van Sweet Fruits S.A. uit Emmen dat onderdeel is van Sweet Fruits Brasil. "Ik verwacht de komende weken weinig veranderingen op de markt. Helaas zijn er nogal wat mango's van mindere kwaliteit op de markt en dat beïnvloedt ook de markt van de goede mango's."

"Brazilië stuurt momenteel flinke volumes. We krijgen nog zo'n drie weken Keith binnen, de aanvoer van Kent gaat door tot het einde van het jaar en de Palmer, die voor ons de belangrijkste variëteit is, voeren we jaarrond", aldus de importeur. "Concurrentie van andere landen is er nog nauwelijks. Spanje klopt wel steeds meer op de Europese markt met Osteen-mango's, maar dat seizoen is maar kort. Nu worden de eerste mango's uit Peru ingevlogen. De mango's uit Peru zijn qua kleur niet te evenaren, maar qua smaak blijven de Braziliaanse toch echt de beste."

"Onze leverancier in Brazilië is momenteel druk met de bouw van een nieuw pakhuis", vertelt Bert, die in 2014 samen met Manfred van der Vlag het Nederlandse verkoopkantoor startte. "We zijn blij hoe het bedrijf zich ontwikkelt. Ons hoofdkantoor in Europa verzorgt de afzet in Portugal, Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk. Wij verkopen vanuit Nederland aan de overige Europese landen, inclusief Rusland en dat verloopt naar tevredenheid."

Voor meer informatie:
Bert Westera
Sweet Fruits, S. A.
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
F.: +31-591-745119
[email protected]