Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chris Fagg - Freshpro Imports

Proef met avocado's uit Myanmar voor het VK

De Britse importeur FreshPro is met steun van de Britse Kamer van Koophandel in Myanmar een exclusieve overeenkomst aangegaan met MAVO, de Myanmarese Vereniging van Avocadotelers- en -Exporteurs, om een proef uit te voeren voor de ontwikkeling van de  export van Myanmarese avocado's naar de Britse markt.

“We hebben al een kleine zending per luchtvracht ontvangen en momenteel beoordelen we deze, waarna we de komende dagen meerdere monsters naar diverse sectoren zullen sturen," zegt Chris Fagg van Freshpro. "De eerste indruk van de avocado's is veelbelovend. We hebben ook bij de ambassade van Myanmar in London meerdere exemplaren afgeleverd, waar men erg benieuwd was naar de eerste zending vanuit Myanmar naar het VK. De eerste zending avocado's bestond uit de rassen Hass, Buccaneer en Amara."

Het voornaamste seizoen voor Myanmarese avocado's loopt van oktober tot februari/maart. Het land kent echter verschillende klimaten waardoor de beschikbaarheid niet slechts tot deze maanden beperkt blijft.

We zijn er nog niet maar telers zijn wel bezig met het verkrijgen van de benodigde certificaten om met de export naar het VK te kunnen starten. Momenteel worden de avocado's op de binnenlandse markt afgezet en naar China geëxporteerd.

"Er zijn steeds meer telers die mee willen doen maar eerst moeten we enkele testen doen om er zeker van te zijn dat het goed zit met de houdbaarheid en dergelijke. We denken dat het ras Amara goede vooruitzichten biedt. Dit ras lijkt qua smaakprofiel en formaat op Hass. Er zijn ook andere rassen waarvan we denken dat ze geschikt zijn voor andere periodes van het importseizoen."

Myanmar ontwikkelt zich tot een stabiel land waarbij de agrarische sector de ruggengraat vormt van haar economie. Deze sector draagt 37,8% bij aan het BNP en is goed voor 25% tot 30% van de totale exportinkomsten. Zo'n 70% van de arbeidskrachten die werkzaam zijn binnen de sector zijn uit Myanmar zelf afkomstig. Myanmar heeft 12 politieke, economische en maatschappelijke doelstellingen opgesteld om zich te kunnen ontwikkelen tot een vreedzaam, modern en ontwikkeld land. 

 

Voor meer informatie: 
Chris Fagg
Freshpro Imports
[email protected]  
www.freshproimports.co.uk/  

Publicatiedatum: