Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw platform voor koeltechniek

Voor koeltechnische installaties worden in toenemende mate natuurlijke koudemiddelen gebruikt. Om installateurs en eindgebruikers hierover beter te informeren, is een nieuw platform opgericht. Het nieuwe platform en beleidsorgaan netwerkkoudeklimaat.nl is bedoeld voor gebruikers en aanbieders van koude- en klimaat technische installaties. De site is opgericht door de stichting Netwerk Koude- en Klimaattechniek.

De stichting Netwerk Koude- en Klimaattechniek gaat de veiligheid en kwaliteit van koeltechnische systemen controleren. De stichting werkt samen met InstallQ. Deze stichting ziet toe op de eisen aan vakbekwaamheid en de examens van vaktechnische opleidingen op het vakgebied. Dat doet InstallQ via een examencommissie met deskundigen op het vakgebied. Rekening wordt gehouden met eisen uit kwaliteitsregelingen, beroepsprofielen uit de installatiesector, actuele wetgeving en richtlijnen voor het veilig werken.

Het Netwerk Koude- en Klimaattechniek heeft de taak overgenomen van de stichting kliQ die verantwoordelijk was voor het toezicht op de veiligheid rond het werken met natuurlijke koudemiddelen.

Oprichtende partijen aan aanbiederskant zijn Techniek Nederland, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek NVKL en de brancheorganisatie voor leveranciers van grootkeukenapparatuur NVLG. Aan gebruikerskant zijn de partijen de Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen Nekovri, de branchevereniging voor Landbouw-, Veehouderij, en Tuinbouwtechniek Fedecom, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude KNVvK en kwaliteitsorganisatie STEK.

Bron: InstallO

Publicatiedatum: