Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Schaft, 888 Fruit Company:

"Prijzen Chinese kastanjes onder druk, Nashi-peren juist weer erg duur"

Tholen - De Corona-pandemie zorgde dit jaar bij veel bedrijven op de Parijse groothandelsmarkt Rungis voor de nodige extra drukte. "In maart draaiden we zelfs 30 tot 40% meer omzet", vertelt Nico Schaft van 888 Fruit Company. "Ons voordeel is dat we voornamelijk groothandels beleveren, aangevuld met supermarkten in Parijs. Die hebben allemaal geplust. Overigens zien we nu bij de tweede golf dat de impact wel wat minder is. Er treedt blijkbaar toch een soort van gewenning op."

"Maar we rommelen lekker door. Zo hebben we nu weer Chinese kastanjes binnen. Helaas staat de prijs nu behoorlijk onder druk omdat bepaalde importeurs ze tegen kostprijs verkopen. Vorig jaar was de prijs van de Chinese kastanjes erg goed, waardoor iedereen weer aan het importeren is geslagen. Al kosten de Chinese kastanjes toch helemaal niets ten opzichte van de Europese kastanjes. Chinese worden nu voor 1,40 euro per kilo verkocht, de prijs van de Franse ligt tussen de 3-3,50 euro per kilo."

Volgens de importeur zijn de tamme kastanjes bij uitstek een artikel voor de feestdagen. "Zeker nu het kouder wordt, nemen steeds meer mensen kastanjes mee. De Europese doelgroep weet de tamme kastanjes ook te waarderen, maar ook het Aziatische publiek koopt ze graag. De Chinezen roosteren de kastanjes niet, maar koken ze. Ook bieden we momenteel verse tamarinde uit Thailand aan. Dat is een klein product, maar wij zijn er de grootste Europese importeur van."

Een Chinees item dat wel aan de prijs is, zijn momenteel de Nashi-peren. "De aankomsten zijn erg beperkt en bij wat er binnenkomt, heb je toch snel een uitval van 5-6%. De prijzen stijgen nog steeds. Twee maanden terug lag de prijs op een niveau rond de 10-11 euro, nu zitten we al op 15-16 euro. Maar goed, die schommelingen houd je altijd. Zo zijn de trostomaten in ween week tijd een euro gezakt, maar is witlof weer hartstikke duur."

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
[email protected]