Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische Chinese gember gereed voor de export

De nieuwe oogst Chinese gember is binnen. De vroegst geoogste gember ligt nu al meer dan 40 dagen in bewaring en zal vanaf nu in beperkte aantallen worden geëxporteerd. Manager Dong, woordvoerder van Yinuo Company, lichtte onlangs de huidige situatie op de Chinese gembermarkt toe.

"De binnenlandse gemberproductie was vorig jaar jaar fors gedaald. Het handelsvolume was ook veel lager dan gebruikelijk. Daarnaast heeft de Covid-19-uitbraak de binnenlandse consumentenvraag naar gember opgedreven. De voorraden van vorig seizoen verminderden in rap tempo en de markt zat maandenlang te springen om verse gember. Het totale areaal dat aan de gemberteelt is gewijd, is dit seizoen gegroeid en ook de oogst is groter dan vorig jaar. We verwachten dan ook de hoeveelheden gember voor in bewaring eveneens toe zullen nemen ten opzichte van vorig jaar, zij het in bescheiden mate omdat de markt al een groot deel van de nieuwe oogst heeft geabsorbeerd," legt Dong uit. 

In mei steeg de prijs van Chinese gember plotseling flink en deze trend hield aan. Veel overzeese afnemers, in Europa en de VS, schakelden daarom over op de import van gember uit Brazilië en Peru. Dit is de reden dat ook de prijzen van Zuid-Amerikaanse gember zijn gestegen. In juli waren de prijzen zo hoog dat overzeese afnemers steeds minder grote aantallen gingen bestellen. 

Nu, vier maanden later, beginnen de voorraden van deze klanten uitgeput te raken. De kwaliteit van de gember is dit seizoen erg hoog dus kopers krijgen wel waar voor hun geld. Daarnaast hebben gemberverwerkers hun procedures aangescherpt gedurende de pandemie, zodat afnemers gerust kunnen zijn over de productkwaliteit. Overzeese klanten tonen weer wat meer enthousiasme en de bestellingen die zij plaatsten worden ook groter."

Volgens Dong is de Chinese markt weer de grootste leverancier nu de aanvoerseizoenen van Brazilië en Peru voorbij zijn. De exportprijs van biologische gember bedraagt ongeveer €2.158 per ton. "Ik verwacht dat het wel enige tijd zal duren voordat de verse gember de oude op de markt heeft ingehaald, vandaar dat de prijzen niet meteen zullen dalen zodra de nieuwe oogst op de markt komt. De prijzen blijven voorlopig dus nog wel even hoog."

Anqiu City Yinuo Foodstuffs is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de export van Chinese gember. Het bedrijf beschikt over alle relevante certificaten, waaronder GlobalGAP, BRC, Organic, GRASP en SMETA. "We hebben al jaren ervaring in de Chinese gembersector, met name op het gebied van de teelt, het beheer, de kwaliteitscontrole, bewaring, verwerking en export van biologische gember. Onze biologische gember is te traceren naar de oorspronkelijke teeltregio en we zijn in staat om aan een zeer diverse marktvraag te beantwoorden. De gember die wij leveren is geschikt om in de retail te worden verkocht of om te worden verwerkt in dranken op gemberbasis. We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in onze biologische gemberproducten uit om contact met ons op te nemen."

 

Voor meer informatie: 

Mr. Dong Ruicai - Manager

Anqiu City Yinuo Foodstuffs Co., Ltd.

Tel.: +86 13853607518 

E-mail: [email protected] 

Website: http://sanhuifood.net/en/index.asp 

Publicatiedatum: