Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Marc Boyer, Boyer-Philibon :

"Het zal moeilijk worden om onze producten per vliegtuig te vervoeren"

Boyer, gespecialiseerd in de teelt en export van exotisch fruit van het eiland Réunion, is nog maar net begonnen met de oogst van Victoria-ananassen en vliegtuiglychees. Volgens Jean Marc Boyer, commercieel directeur van het bedrijf, stelt deze oogst Boyer echter nu al voor grote logistieke uitdagingen. “De partijen zijn er, maar de afzet ervan zal ingewikkeld worden. Als gevolg van de gezondheidscrisis geldt er voor de komende maanden een reisbeperking. Hierdoor zal de luchtvloot kleiner zijn dan normaal. Het zal moeilijk worden om onze verse producten per vliegtuig te vervoeren.  

Wat betreft de kwaliteit belooft het voor alle producten een zeer goed seizoen te worden, al lopen zowel de ananassen als de lychees iets achter. “Voor de lychees wachten we nog op een beetje regen en zon om ze goed te laten groeien. Ook de Victoria-ananassen hebben lang op zich moeten laten wachten, want hoewel de winter al vrij lang achter ons ligt, is het nog steeds koud in de teeltgebieden."

Behalve voor producten van het eiland Réunion, begint voor Boyer ook het seizoen voor de Peruaanse vliegtuigmango's. “Voor deze producten begint het seizoen precies op het juiste moment,” vertelt Jean Marc. Boyer-fruit wordt op de markt gebracht onder het merk Philibon.

Jean Marc voegt hier nog aan toe dat de vraag naar exotisch fruit al aanwezig is. “Onze klanten beginnen ernaar te vragen. Het is de tijd van het jaar: er zijn niet veel andere fruitsoorten op de markt. Ondanks de coronacrisis is er dus vraag naar. We moeten erin blijven geloven. Philibon zal er alles aan doen om dit  seizoen van betekenis te zijn. "

Familie Boyer

Voor meer informatie:
Boyer
Z.I. Borde-Rouge
100 rue François Charmeux
82200 Moissac
France
Telefoonnummer: +33 (0)5 63 04 15 64
[email protected]  
www.philibon.com  

Publicatiedatum: