Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wageningen University & Research:

Nieuwe tool geeft advies over optimale bewaarcondities voor hardfruit

Telers, depothouders en eigenaren van koelhuizen willen allemaal dat vers geoogst fruit op de best mogelijke manier wordt opgeslagen. De beste bewaarcondities zijn afhankelijk van variabelen als de cultivar, het moment van oogsten en het opslagsysteem. Wageningen Food & Biobased Research heeft specifiek voor appelen en peren een Bewaaradvies Tool ontwikkeld die deze gegevens combineert met jarenlange expertise en modellering van Wageningen University & Research om gebruikers in staat te stellen hun eigen beslissingen te nemen over bewaarcondities.

De tool adviseert over condities (temperatuur, CO2, O2 en gebruik van anti-ethyleen (1-MCP)) in situationele omstandigheden (ras, mutant, pluk, type bewaarinstallatie en klimaatzone) en biedt ondersteuning van parate kennis.

Deze nieuwe tool is gratis beschikbaar voor iedereen met een WUR fruit consultancy lidmaatschap. Gebruikers kunnen een aantal gegevens invoeren en binnen enkele minuten een advies per e-mail ontvangen. WUR-experts zijn beschikbaar om eventuele aanvullende vragen over de opslag van hardfruit te beantwoorden.

Voor meer informatie:
Frank van de Geijn
Wageningen University & Research
+31 317 480 100
www.wur.nl

Publicatiedatum: