Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veggipedia en Mijn Keukentuintje werken samen om vers bij de consument te promoten

Online consumentenplatformen Veggipedia en Mijn Keukentuintje werken samen om consumenten nog meer te inspireren om met groenten en fruit aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van de (API) koppeling van Veggipedia, communiceren de websites op de achtergrond met elkaar en delen zo letterlijk de kennis van beide sites. ‘Win-win, en hopelijk ook een voorbeeld voor andere campagnes en websites om meer met elkaar samen te werken’, aldus Ton Holthuijsen namens Fossa Eugenia.

Beide platformen informeren én inspireren consumenten al jaren over groenten en fruit. Mijn Keukentuintje van Fossa Eugenia gebruikt moestuinieren als handelingsperspectief om consumenten te verleiden meer met vers te ‘doen’. Een landelijk initiatief op veelal social media met informatie en inspiratie ter promotie van verse ingrediënten. Op Veggipedia vinden consumenten informatie over alle soorten groenten en fruit, gebruik en bewaarmethoden, voedings-waarden, herkomst en recepten die lekker veel groenten en fruit bevatten.

140 soorten groenten en fruit
Sinds deze week verwijst Mijn Keukentuintje bij 140 soorten groenten, kruiden en fruit naar recepten op Veggipedia en de voedingswaarde uit de NEVO tabel van het RIVM. Op de pagina Koolraap worden bezoekers verwezen naar een couscous met koolraap en kikkererwten. Veggipedia informeert bezoekers op haar website dat ze bij Mijn Keukentuintje moeten zijn voor informatie over het kweken van je eigen groenten, kruiden en fruit.

Samenwerking loont
Mijn Keukentuintje maakt gebruik van de Veggipedia API. Met deze API (application programming interface) kunnen de platformen op de achtergrond met elkaar communiceren, zo blijft de informatie altijd up-to-date. "Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe online platformen uit de AGF-sector gebruik kunnen maken van de onafhankelijke en betrouwbare informatie van Veggipedia", zegt Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, de organisatie achter Veggipedia.

Voor meer informatie: 
Veggipedia
[email protected] 

Mijn Keukentuintje
Sjoerd Jochems
06-10009373

 

Publicatiedatum: