Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Ye, KX Food

"Tot begin 2021 verwachten we hoge prijzen voor gember"

Tholen – “Na een periode met zeer veel vraag naar gember is de vraag op dit moment wat kalmer. Dat betekent echter niet dat de prijzen dalen. Integendeel, de prijzen voor gember liggen op een erg hoog niveau en de verwachting is dat deze hoge prijzen aanhouden tot januari of februari 2021”, vertelt Sophie Ye van KX Food. “De hoge prijzen gelden zowel voor Chinees, Peruaans als Braziliaans gember en is een gevolg van de hoge vraag in het begin van het jaar en het wachten op de nieuwe oogst.”


Sophie Ye

In tegenstelling tot begin dit jaar loopt de aanvoer vlot en krijgt KX Food elke week nieuwe containers gember binnen. “Ook over de kwaliteit van de gember zijn we erg tevreden. We merken wel dat de vraag naar gember niet meer zo extreem is als tijdens de start van de coronacrisis. Gember is natuurlijk erg gezond en houdt je weerstand op peil, maar voorkomt natuurlijk geen corona. Desondanks is de vraag normaal voor de tijd van het jaar”, zegt Sophie.

“Naast gember hebben we ook weer tamme kastanjes uit China binnengekregen. Deze zijn altijd zeer populair in de herfst en rond de feestdagen. De aanvoer loopt goed en de prijzen liggen op een normaal niveau voor kastanjes. Ook onze paarse zoete aardappelen doet het al heel het jaar goed. Paars voedsel is zeer gezond, waardoor de vraag naar paarse zoete aardappelen alleen maar groeit. Paarse zoete aardappelen hebben we het hele jaar door”, besluit Sophie.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54 
[email protected]        
www.kxfood.be