VPK Group kwam gisteren tot een overeenkomst met COPI Holding voor de overname van Encase, ontwikkelaar en producent van golfkarton verpakking. Encase telt twee geïntegreerde sites voor de productie van golfkarton verpakking in Engeland en een verwerkingssite in Schotland. Het is VPK’s intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK, voorheen gekend onder de naam Rigid.

Twee decennia van continue groei
VPK Packaging’s golfkartonactiviteiten in het VK en Ierland kenden een impressionante en consistente groei sinds de acquisitie door VPK Group in 2000. Onder dat eigenaarschap investeerde VPK in de uitbouw van de divisie. Desborough werd getransformeerd tot vlaggenschip site, terwijl de greenfield sites in Wellington en Selby gradueel capaciteit verhoogden om de activiteiten over de drie sites heen te weerspiegelen. In 2015 zorgde de overname van ICS Europaks in Limerick, Ierland, voor een verdere versterking van het geografische netwerk. Met een sterke focus op printcapaciteit, geniet de VK en Ierland divisie een solide reputatie bij klanten met hoge servicevereisten.

Eerder dit jaar verwierf VPK een meerderheidsaandeel in Corrboard,  een marktleidende leverancier van golfkarton platen gelegen in Yorkshire, in een productiesite van 30.000m² en voorzien van een 2.80m Fosber golfkartonmachine met snelle orderwissel, binnen een CO2 neutraal productieproces.

Als deel van haar langetermijn groeistrategie, is het nu VPK’s intentie om Encase te fusioneren met haar bestaande golfkartonactiviteiten in het VK. De gecombineerde activiteit zal een jaarlijks verkoopcijfer halen van 200 miljoen GBP in golfkarton verpakking en platen. De zes golfkartonmachines combineren een jaarlijkse papierconsumptie van 300.000 ton, wat het grootste deel voorstelt van de niet-geïntegreerde consumptie van papier voor verpakkingsdoeleinden in het VK.

"VPK heeft een bewezen track record van succesvolle investeringen en overnames in golfkartonactiviteiten. Hieronder vier productiesites voor golfkarton platen in Polen en Duitsland – gekend onder de merknaam Aquila, een ultramodern en recent in gebruik genomen greenfield investeringsproject in Halden (Noorwegen), en de overname van Viallon Emballage in Frankrijk. Met betrekking tot de productie van papier voor verpakkingsdoeleinden betekende de pionierende conversie van de voormalige UPM Stracel activa naar Blue Paper een nieuwe norm voor de industrie van papier voor verpakkingsdoeleinden", aldus het bedrijf.