Het Franse bedrijf Daniel Cadiou is een specialist in de traditionele sjalottenhandel. Het bedrijf is de afgelopen maanden bezig geweest met de ontwikkeling van verpakkingen met een zo klein mogelijke ecologische impact. Jean-Jacques Cadiou: "Als eerste hebben wij een verpakking ontwikkeld met slechts één materiaal, polyethyleen, dat volledig recyclebaar is.
Daarnaast hebben wij een 100% kunststofvrije verpakking ontwikkeld. Deze papieren zak is nu verkrijgbaar van 250g voor zowel conventionele als biologische sjalotten. De zakken van 500g en 1 kg zullen tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn voor zowel sjalotten als uien."
De markt voor sjalotten is momenteel vrij rustig. "Dit is normaal voor de maand oktober. Toch blijven er onzekerheden bestaan over de toekomstige impact van de Covid-19-crisis op de Europese groothandelsmarkten," verklaart Pierre Batardière, exportmanager bij het bedrijf.
Voor meer informatie:
Jean-Jacques Cadiou
Sarl Daniel Cadiou
La ferme du Bant
29440 Plouzévédé -Frankrijk
+33 2 98 69 99 17
jj.cadiou@cadiou.org
www.cadiou.org