De eer was aan het nieuwe megaschip van CMA CGM: de Jacques Saade

Nieuw wereldrecord gevestigd voor grootste aantal volle containers op één schip

De Jacques Saade van CMA CGM, het eerste op LNG aangedreven containerschip ter wereld, met een capaciteit van 23.000 teu, heeft het wereldrecord gevestigd voor het grootste aantal volle containers geladen op één schip. 

Bij haar vertrek vanuit Singapore op maandag 12 oktober, vervoerde het megaschip van CMA CMG een recordaantal van 20.723 geladen containers.

De Jacques Saade is voorzien van talloze innovaties, waarmee CMA CGM blijk geeft van haar streven naar het tot stand brengen van een energietransitie binnen de zeescheepvaart. LNG is momenteel de best beschikbare technologie om de luchtkwaliteit te beschermen en levert ook een bijdrage aan het remmen van de klimaatverandering.  

Nadat het schip op 22 september van dit jaar aan de vloot van CMA CGM werd toegevoegd, beleefde het haar eerste reis op de iconische French Asia Line (FAL 1) van het bedrijf, die Azië en Europa verbindt. Bij deze wekelijkse dienst worden gedurende 84 dagen 13 havens aangedaan.

Het was toen zij de haven van Singapore aandeed dat het schip het nieuwe wereldrecord vestigde. Het schip heeft haar naam in de geschiedenis van de scheepvaart al gevestigd dankzij haar innovatieve technologie die symbool staat voor de operationele, commerciële en milieuprestaties van CMA CGM. 

 

Voor meer informatie:
Nikolas Fischer
CMA CGM
Email: Hbg.NFischer@cma-cgm.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven