Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fonkels & Van Herk fruit winnen innovatie-award

"De innovatieve en van 100% gerecycled karton gemaakte Re-Fruiter Tray van Fonkels verpakkingen is in de prijzen gevallen bij de European Carton Excellence Award 2020", vertelt Wim Apeldoorn, General Manager van Fonkels, De verpakking die in nauwe samenwerking met fruitteler Gijs van Herk speciaal voor de aardbeienteelt is ontwikkeld, werd beloond met de Innovatie award 2020. Hiermee behaalde Fonkels voor de tweede keer in drie jaar deze prestigieuze Europese prijs.

"Gijs vroeg ons om te helpen met het vinden van een duurzaam alternatief voor zijn plastic aardbeienbakjes. Aan de hand van zijn oogst,- en logistieke processen hebben we in nauwe samenwerking een bakje ontwikkeld dat duurzaam is, maar ook bijdraagt aan lagere kosten door een optimalisering van zijn processen. Het bakje is niet alleen door zijn klanten zeer positief ontvangen, maar nu dus ook door een vakjury beloond en daar zijn we erg trots op", aldus Wim.


Teler Gijs van Herk 

De jury was lovend in haar commentaar: "Het is de eenvoud van de Re-Fruiter Tray dat de aandacht trok van de juryleden. De presentatie van deze aardbeienbak straalt natuurlijkheid uit. De constructie van de rugleuning en de gecreëerde ‘voeten’ in elke hoek, zorgen ervoor dat het bakje lichtjes wordt opgehoogd. Door echter meerdere insnijdingen (Flexxboard) toe te voegen aan de bodem van de schaal, kan deze meebuigen met het fruit, waardoor schade aan het fruit wordt verminderd."

"We dagen bedrijven uit om samen met ons de winnaar van 2021 te maken", besluit Apeldoorn.

Voor meer informatie:
Wim Apeldoorn
Fonkels Verpakkingen
Nijverheidstraat 22
6681LN Bemmel
06-12909521
wim@fonkels.com
www.fonkels.com 

Publicatiedatum: