Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacques Saadé van CMA CGM

Eerste 23.000 TEU op lng aangedreven containerschip ter wereld

Het schip Jacques Saadé werd onlangs toegevoegd aan de vloot van CMA CGM en is het grootste op vloeibaar aardgas (lng) aangedreven containerschip ter wereld. CMA CGM koos ervoor het schip te vernomen naar de oprichter van het bedrijf: Jacques Saadé, een visionair ondernemer. 

Bijzondere doopplechtigheid voor een uniek schip   
De tewaterlating van Jacques Saadé ging vergezeld van een unieke digitale doopplechtigheid waarbij vertegenwoordigers van de scheepswerf in Shanghai en de directie van CMA CGM in Marseille aanwezig waren.

In november 2017 besloot Rodolphe Saadé, bestuursvoorzitter en directeur van CMA CGM, om een aantal containerschepen uit te rusten met lng-motoren, hetgeen uniek is in de geschiedenis van Ultra Large Container Vessels. CMA CGM gaf hiermee blijk van haar streven naar het maken van een energietransitie binnen de maritieme transportsector.

Vandaag de dag is lng de meest geavanceerde oplossing tegen luchtvervuiling, waarmee de uitstoot van zwaveldioxide en fijnstof met 99% kan worden gereduceerd en de uitstoot van stikstofdioxide met 85%. Dit is ruim boven de geldende normen. De CO2-uitstoot van lng is 20% lager dan die van andere brandstof. Deze nieuwe technologie is een eerste stap die CMA CGM zet voor het realiseren van haar ambitieuze doelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. 

Klik hier voor het volledige persbericht

Publicatiedatum: