Twee jubilarissen bij Jan Oskam Vleuten

Onlangs waren er bij Jan Oskam weer 2 jubilarissen in het zonnetje te zetten maar door omstandigheden (vakantie,Covid etc) was het er nog niet van gekomen. Vandaar dat bij de aanvang van de perenoogst 2020 hier door velen met plezier bij stil werd gestaan.

Gouran Almat uit de Koerdische regio van Noord-Irak startte in november 2007 als orderpicker bij de Vleutense fruitexporteur na eerst in een Utrechtse AGF-winkel te hebben gewerkt . Hij heeft een uitzonderlijke talenknobbel en spreekt vloeiend Pools met zijn collega’s op de werkvloer. Hij fietst elke dag zo’n 7 kilometer heen en terug naar zijn werk en houd daarmee zijn conditie uitstekend op peil . Hij houdt van netheid en moet daar nog wel eens een aantal collega’s op aanspreken. Verder ging hij in het verleden graag naar de Utrechtse Bazaar maar sinds het faillissement is daar een einde aangekomen. Zijn grootste wens is dat zijn familie ooit herenigd kan worden maar door de grote spanningen in de Koerdische regio lijkt dat een utopie. Het volledige team van Oskam zou hem het van harte gunnen . Ze stonden wel klaar om Gourrie te feliciteren!

Wim Zondag begon op 1 februari 2008 op het teeltbedrijf in Neerijnen als assistent bedrijfsleider. Met een flink aantal jaren praktische ervaring in de teelt lag daar voor deze koning van de glimlach de toekomst. Bij Oskam zag hij de veelzijdigheid van de werkzaamheden als een pluspunt en waren er meerdere uitdagingen  die op hem wachtten. De eerste fase nieuwbouw was net operationeel en de perenkoeling interesseerde hem stevig. Daarnaast was er veel aandacht voor gewasbescherming en de jaarlijkse snoei. Hij haalde het groot-rijbewijs maar heeft er de laatste  niet veel mee gedaan omdat het kleine beetje tijd wat niet opgeslokt wordt door de teelt thans wordt besteed aan de zorg voor de sorteer-en verpakkingslijnen.

Fotograferen is een hobby en Wim heeft voor het bedrijf veelvuldig de mooiste foto’s gemaakt die gebruikt worden voor presentaties op beurzen, op de website en op facebook.

Wim is inmiddels vader van 3 prachtige kinderen en heeft recentelijk de ouderlijke boerderij  overgenomen. Vooralsnog worden die hectares verpacht, maar het wordt niet uitgesloten dat er nog eens een boompje op geplant zal worden. In dat geval zal hij niet lang hoeven zoeken naar een goede afzetpartner.

Kees Oskam heeft de beide jubilarissen een bruikbaar presentje overhandigd en wenste hen nog vele jaren werkplezier in goede gezondheid en in goede samenwerking.

www.janoskam.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven