Mexicanen eten jaarlijks gemiddeld 18 kilo chilipepers

Met 29 variëteiten en een jaarlijkse productie van 3,2 miljoen ton behoort Mexico tot de 3 grootste producenten van chilipepers ter wereld. De teelt van deze groente is populair in heel Midden-Amerika.

Als erkenning van het belang van de chilipeper voor de culturele identiteit en gastronomie van het land, waar de jaarlijkse consumptie 18 kilo per capita bedraagt, heeft de regering van Mexico een forum georganiseerd met de naam "Chilipeper, onze rijkdom". Tijdens het forum werd het uitstekende werk van de meer dan 50.000 Mexicaanse telers in de verf gezet, die in de afgelopen tien jaar zonder noemenswaardige areaaluitbreiding de productie met 64,2% hebben verhoogd van 1,94 miljoen tot 3,18 miljoen ton per jaar.

De niet-gouvernementele vertegenwoordiger van de Chileense Dienst voor Nationale Producten, Virgilio Morales Lara, gaf aan dat dit product, dat op internationaal vlak nog een groot marktpotentieel heeft, meer dan 20% van de nationale groenteteelt vertegenwoordigt en momenteel wordt geëxporteerd naar 42 landen.

Hij benadrukte dat de toename van de volumes het gevolg is van het hoge technische niveau dat de teelt de afgelopen jaren heeft bereikt. Waar de chilipeper vroeger een vollegrondsgroente was, is het nu toch vooral een kasgroente, waardoor zowel de volumes als de rendabiliteit van de oogst fors is gestegen.

De chilipeper staat voor meer dan alleen een pikante smaak. De peper staat voor een mozaïek van smaken, kleuren en texturen die een meerwaarde betekent voor dit gewas. De chilipeperteelt vindt plaats op een areaal van 150.000 hectare in Mexico en genereert jaarlijks ongeveer 15 miljoen daglonen.

Bron: elsoldetampico.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven