Fruit voor vaders

Tholen – Met Vaderdag voor de deur kunnen winkeliers weer leuke acties verzinnen. Ook De Échte Groenteman Simon Dragt liet zich inspireren, althans zijn zoon Bert. “Samen met de plaatselijke bakker en slager hebben we een leuk Vaderdag pakket samengesteld”, vertelt hij. “Eerder deden we dat al met Pasen, Moederdag, Pinksteren en nu weer. Vooral Pasen was een succes, toen hebben we 660 pakketten verkocht en hadden nog meer kunnen verkopen, maar de bakker kon al de bestellingen toen niet meer aan.”


Facebookpost van De Echte Groenteman Simon Dragt

Het Moederdag pakket was goed voor ruim 100 bestellingen en dat verwacht Bert ook voor Vaderdag. Moederdag valt ideaal om haar te verwennen met aardbeien. Maar wat is nu typisch vaderfruit? “Van sinaasappels wordt vaak gezegd dat dat voor de man des huizes is, dus dat zit erin. Verder twee grote peren, een galiameloen, bakje boerenvleessalade en een zakje gezouten pinda’s”, vertelt Bert. Bakker en slager vullen dat respectievelijk aan met een saucijzenbroodje XL en een stuk vlees XL.

In coronatijd hebben de lokale ondernemers elkaar goed gevonden toen mensen graag online wilden gaan winkelen. Bert: “We hebben een gezamenlijke bezorgservice opgericht met alle ondernemers in het dorp. Dat werkt heel goed, vooral met de verswinkels wordt veel samengewerkt maar ook met bijvoorbeeld een kledingzaken.” Ook de winkel wordt goed gevonden. “Het is vanaf maart echt heel druk in de winkel en zowel door de bezorgservice als in de winkel zelf zijn er nieuwe klanten gekomen. Citrus is nog altijd een belangrijk product waar klanten voor komen. We hebben het merk Elefant van Willem Dijk dat heel sterk is en waar mensen uit de wijde omgeving op af komen. Nu dat seizoen voorbij is, komen de mensen nog altijd graag voor goed citrus maar ook aardbeien en kersen lopen erg goed nu”, besluit Bert.

Voor meer informatie:
De Echte Groenteman Simon Dragt
Voorpoort 2
8325 CM Vollenhove
T: 0527-243439
info@simondragt.nl
www.simondragt.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven