Eerste STAP overleg buitendiensten ADN en Postuma

Deze week zijn de buitendiensten van ADN en Postuma voor het eerst bij elkaar gekomen om hun samenwerking invulling te gaan geven in de praktijk. Dit eerste overleg stond vooral in het kader van nadere kennismaking (voor zover nog nodig). ADN heeft door de samenwerking met bloemenbranchevereniging VBW de beschikking over een ondernemersprogramma (STAP) en er veel nieuwe collega’s bijgekregen die binnen deze samenwerking ook een rol krijgen.

Ondernemerssupport
Als eerste vertelde Erik Postuma de visie en werkwijze van Postuma AGF, waarbij de nadruk niet alleen ligt op een breed en diep assortiment AGF-producten, maar vooral ook de nadruk die Postuma legt op ondernemerssupport op gebied van Marketing (Vol Smaak en Vitalogisch), als ook parate vakkennis (Willie Wortel) en de brede ondernemerssteun in assortiment- en presentatie-advies. Daarmee is Postuma een belangrijke speler in de AGF-markt en strategisch partner van ADN.

STAP
Vervolgens werd door collega Bram Rijkers verdere uitleg gegeven over het ontstaan van STAP, de ontwikkelingen binnen de bloemenbranche (waar STAP in 2018 al is geïntroduceerd) en wat er binnen de AGF-branche is gebeurd sinds de introductie in oktober vorig jaar. Met STAP biedt ADN een programma voor groentespeciaalzaken om te komen tot omzet- en vooral rendementsverbetering, te realiseren door een persoonlijk plan van aanpak. De basis is goede informatie over de lokale markt, klantgroepen, klantwaardering en niet in het minst de doorlichting van het bedrijf, ook cijfermatig. Om te komen tot een ontwikkelplan naar betere resultaten.

Gezamenlijke doelstellingen
Postuma en ADN vullen elkaar hierin aan. Waar ADN via STAP zaken signaleert ter verbetering, biedt Postuma concreet een groot aantal oplossingen. Samen zullen Postuma en ADN werken aan verdere ontwikkelmogelijkheden in de markt.

Van hieruit werd besproken wat de gezamenlijke doelstelling is en moet zijn: middels STAP willen we met elkaar de bedrijfsvoering versterken en uiteindelijk een betere rendement realiseren voor de AGF-specialist. Het STAP-programma is gratis te volgen voor leden van ADN, waardoor ook het lidmaatschap van ADN een belangrijk speerpunt is geworden van de samenwerking. Zo is de doelstelling om de klanten van Postuma allemaal lid te laten worden van ADN. AGF groothandel Postuma heeft zich bereid getoond hierin te willen investeren.

Vervolg
Dit eerste overleg krijgt een regelmatig vervolg. Zo zullen de buitendiensten van ADN en Postuma eens in de twee maanden bij elkaar komen om de voortgang van STAP binnen de branche te bespreken. Daarnaast zal op maat bekeken worden welke instrumenten ingezet kunnen/moeten worden om de individuele doelstellingen van de STAP deelnemers gezamenlijk te gaan realiseren.

Voor meer informatie
AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T: 0318 - 440 222 (keuze 4)
E: info@agfdetailhandel.nl  
W: www.agfdetailhandel.nl     

Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
info@postuma.nl  
www.postuma.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven