Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe wegvervoermaatregelen Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België

Nu verschillende landen hun coronamaatregelen versoepelen, worden de regels voor het wegtransport in sommige landen juist weer aangescherpt. Evofenedex zet dagelijks de wijzigingen op een rijtje.

Duitsland
Met ingang van 1 juni is de EU Verordening 561/2006 weer van kracht. De verruiming van de rij- en rusttijden is hiermee ingetrokken.

Verenigd Koninkrijk
Op 29 mei is door de Britse overheid besloten dat met ingang van 1 juni EU Verordening 561/2006 weer van kracht is. De verruiming van de rij- en rusttijden is hiermee ingetrokken.

Belgiƫ
Personenauto
Het zakelijk vervoer met een personenauto is toegestaan. Bij controle zal dit zakelijk karakter moeten worden aangetoond door het meenemen van bijvoorbeeld een kopie arbeidscontract en eventuele verklaring van het bedrijf in Belgiƫ waar het bezoek zal plaatsvinden. Bij twee personen zal de passagier achterin moeten plaatsnemen.

Bestelauto
Met twee personen in een bestelauto is toegestaan mits de sociale afstand van anderhalve meter wordt gerespecteerd. Het aantal personen dat kan worden vervoerd, is afhankelijk van het type voertuig.

Een flexibel transparant scherm zorgt (volgens de Belgische regels) voor voldoende bescherming en de installatie daarvan is toegestaan in vervoersmiddelen. De fysieke bescherming is belangrijk, niet het materiaal waarmee dit gebeurt.

Bronl: Evofenedex

Publicatiedatum: