"Ik ga nu elke morgen kopen op de veiling in Hoogstraten"

Van uitbater Dancing de Toverfluit naar fruitverkoper

Tholen - Horeca-uitbater Eddy Van den Reeck moet creatief zijn om in coronatijden het hoofd boven water te houden. In plaats van het organiseren van vrijgezellenavonden en dansmiddagen verkoopt hij nu,  samen met zijn vrouw Ria, fruit op de parking van zijn baandancing de Toverfluit in Halle-Zoersel.

Eddy Van den Reeck is een echte horecatijger en zit al 54 jaar in het vak. “Nu heb ik hier de grootste dancing van België, maar ik heb al zoveel gedaan in mijn leven. Ik heb een hotel gehad, een bar met mooie vrouwkes en al twee keer de horeca-award gewonnen.” Sinds 13 maart wordt er niet meer gedanst in De Toverfluit, maar alle vaste kosten lopen door. Daarom ging Eddy op zoek naar een alternatieve inkomstenbron. “We kwamen op het idee om fruit te verkopen, omdat we een hele mooie parking hebben waar in normale tijden regelmatig marktkramers staan. Daar stond ook altijd een aardbeienkraam bij. Dus zijn we zelf zo’n kraam begonnen en sinds dinsdag zijn we open en met succes!”

“Ik ken de groenten- en fruitwereld totaal niet, maar als je ergens je hart en ziel insteekt, dan kun je alles leren. Om producten op de veiling te kunnen komen moet je een speciaal nummer aanvragen en ik ga nu elke morgen kopen op de veiling in Hoogstraten”, zegt Eddy. “Het systeem heb ik me eigen moeten maken, maar het is me gelukt. Naast aardbeien neem ik nu ook andere producten mee en voor de feestdagen heb ik extra product ingekocht, omdat we buiten verwachting veel toeloop hebben.”

Eddy en Ria hebben alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen, onder andere door mondmaskers te dragen en handgel beschikbaar te stellen. “Onze klanten kunnen met kaart of cash betalen. Het geld nemen we aan in een bak op een stok, voor de veiligheid. Zolang de lockdown duurt, zijn we elke dag, behalve op zondag, open”, besluit Eddy.

Voor meer informatie:
Dancing De Toverfluit
Kapellei 264 
2980 Zoersel
+32 3 385 02 47
info@dancingtoverfluit.be  
https://www.facebook.com/DancingDeToverfluit/  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven