"We zien enorme kansen voor zowel onze clubrassen en traditionele hardfruitrassen"

Ad Pollux gestart als general manager Fruitveiling Zuid-Limburg

Tholen - Ad Pollux is gestart als general manager van Fruitveiling Zuid-Limburg. De Venloënaar was de afgelopen jaren bij diverse AGF-bedrijven in binnen- en buitenland actief en gaat vanaf nu zijn kennis inzetten voor de fruitveiling in Margraten. "Ik werd net voor de beurs in Berlijn door een wervings- en selectiebureau benaderd en na enkele gesprekken zag ik het als een geweldige uitdaging. De fruitteelt is in deze tijden niet de makkelijkste sector en dat is in deze regio zeker ook het geval, maar de plannen van het bestuur met het veranderingsproces wat ze in gang wilden zetten, sprak me zo aan dat ik er graag mijn tanden in wilde zetten."

"Mijn ervaring in de fruitteelt is vooral dat ik appelen en peren heb ingekocht en verkocht, maar deze functie is veel breder dan de commercie. Zo moet ik het vertrouwen krijgen van de telers als eigenaar van de coöperatie, maar ik zie dat maar als de ondernemingsverenigingen die ik vroeger heb voorgezeten. Verder krijg ik in deze functie te maken met veel externe stakeholders, zoals de verschillende overheden. Samen met mijn team moeten we ervoor zorgen dat we slagen maken op organisatorisch gebied om zo toekomstproof te zijn", vertelt Ad.

Bij Fruitveiling Zuid-Limburg zijn rond de 80 telers aangesloten. "De coöperatie en organisatie barst van de ambitie en ziet toekomst voor zowel de traditionele als de clubrassen in het hardfruit. Met de Junami, Joly Red, Morgana en Wellant hebben we enorme kansen om ons aandeel in de retailmarkt te vergroten. Verder zien we nog kansen voor uitbreiding in de steenfruit- en aardbeienteelt voor het zomerseizoen. Maar eerst krijg ik de tijd om de onderneming goed te leren kennen. Daarvoor werk ik samen met een enorm ambitieus en eensgezind bestuur dat de laatste periode enorm zijn nek heeft uitgestoken. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst", vertelt Ad.

Dat zijn start als general manager samen zou vallen met deze huidige Corona-crisis, had hij vooraf niet kunnen bevroeden. "Gelukkig blijft de appel- en perenverkoop wel goed doorgaan en blijven de orders binnenkomen, al zien we in de prijs nog niet veel beweging. We moeten de situatie, zoals iedereen van dag tot dag bekijken. De gezondheid heeft nu de hoogste prioriteit!"

Voor meer informatie:
Ad Pollux
Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg B.A.
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
t. +31 (0)43 458 85 88
ad.pollux@veilingzl.nl   
www.veilingzl.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven