Peter Tielemans, Starpack

“De vraag naar maaltijdboxen nam met 300% toe”

Tholen – “We hebben een zeer hectische week achter de rug. De vraag naar appelsienen was enorm. Veel mensen gaan vanwege het virus wat gezonder eten, waardoor de vraag naar persappelsienen flink toenam”, vertelt Peter Tielemans van Starpack. “Ook de vraag naar maaltijdboxen steeg deze week explosief. We zagen maandag een stijging van wel 300%. Toch merken we vandaag dat de bestellingen fel terugvallen. De horeca ligt ook compleet stil, dus het ziet er naar uit dat ook wij de gevolgen van het virus gaan voelen.”

Ondanks dat de regering steeds meer maatregelen oplegt om het coronavirus in te dammen, ondervindt de verpakker momenteel weinig hinder van de nieuwe regels. “Bij ons is iedereen verplicht om naast de standaard kledingvoorschriften nu ook mondmaskers te dragen en anderhalve meter afstand te houden. We eten momenteel in 2 shiften en overal is alcoholgel aanwezig om je handen te desinfecteren”, aldus Peter. “We hebben echter wel wat zieke personeelsleden en we willen in deze tijden geen risico lopen waardoor ze thuis moeten zitten.”

“Ook tijdens de verpakkingswerkzaamheden ondervinden we niet veel hinder van de anderhalve-meter-regel. We hebben vijf lange aanvoerlijnen waaraan we in 2 rijen van 10 achter elkaar staan en we hebben vrij veel ruimte. Vanwege de nieuwe afstand-regel staan we met iets minder mensen aan de lijn. Hierdoor gaat het hele verpakkingsproces iets trager dan normaal, maar indien nodig werken we wat langer door om al het werk af te krijgen”, vervolgt Peter.

“Op logistiek gebied ondervinden we op het moment ook nog weinig problemen, maar ik denk dat het nog alle kanten op kan. De situatie is vrij onzeker en niemand weet hoe dit gaat eindigen. We hopen op een snel en goed einde”, besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Tielemans
Starpack
Mussepi 21
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel +32 15 55 34 58
info@starpack.be     
www.starpack.be 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven