AGF-winkels nemen volop hygiene en veiligheidsmaatregelen

Minister Schouten: "Koop bij lokale ondernemers"

Tholen - Zelfstandig AGF-ondernemers zijn blij met de oproep van Minister Schouten in het televisieprogramma Op1. Ze riep Nederlanders op juist aan lokale ondernemers te denken bij het boodschappen doen. Ze riep ook op niet af te dingen op de prijs. Lokale ondernemers zorgen er inmiddels voor dat winkelen bij hun veilig kan en nemen extra veiligheidsmaatregelen om klanten en zichzelf te beschermen.

Minister Schouten benadrukte meermalen dat er voldoende voedsel is in Nederland. "Ook als dit langere tijd duurt: ja. Koop bij lokale ondernemers, zo kunnen zij openblijven en verspreid je de mensen beter", zo zei de minister. "Koop eens een extra bos bloemen en zorg dat de boer, visser en tuinder een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, ook al zou het markttechnisch niet hoeven. Zo kunnen we elkaar helpen." 

Veel zelfstandig AGF-ondernemers ervaren een grotere toeloop van klanten. Sommige klanten maken er een uitje van het boodschappen doen. Het blijkt voor mensen lastig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarom stellen winkeliers en markthandelaren strengere regels op om verspreiding van corona in hun omgeving te voorkomen. Ook hangen ze plasticschermen op om zichzelf te beschermen, vragen klanten om met pin te betalen en roepen op om slechts met 1 persoon naar de winkel te komen. Bij sommige ondernemers kunnen klanten hun handen wassen.

Veilig werken bij Het Vitamientje met mondkapjes en handschoenen aan.

Geen zelfbediening meer bij de kraam van Brand Groenten en Fruit. Ook duidelijke instructies om 1,5 meter afstand te houden. 


Beperkte toegang in de winkel van Uw Groenteman De Pompoen

 

De Goudreinet Zutphen beschermende plastic schermen bij de kassa.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven