Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

P&O Ferries neemt tweede spoorlijn in gebruik om capaciteit Europoort te verdubbelen

P&O Ferries heeft aangekondigd haar spoorcapaciteit in Europoort te verdubbelen door de ingebruikname van een tweede spoor voor haar terminal. Het 650 meter lange spoor zal een uitbreiding vormen op de bestaande spoorlijn van P&O en betekent dat het bedrijf vier treinen of 36 trailers of containers per dag kan verwerken van en naar bestemmingen in heel Europa. 

Janette Bell, directeur van P&O Ferries: "Met deze nieuwe spoorcapaciteit zullen onze klanten hun supply chain-uitdagingen nog beter op kunnen lossen dankzij de ongeëvenaarde gezamenlijke capaciteiten van P&O Ferries en P&O Ferrymasters."

"Klanten kunnen producten van en naar het VK en Europa vervoeren door gebruik te maken van de spoordiensten van P&O Ferrymasters en hierbij profiteren van onze geïntegreerde planning en transportmanagementsystemen waarmee op een inzichtelijke manier zelfs de meest urgente logistieke uitdagingen overwonnen kunnen worden."

"We bieden drie afvaarten per week naar Teesport en zeven afvaarten per week naar Hull aan, waarbij we onze klanten de meest betrouwbare en kostenefficiënte service kunnen garanderen. Met dit nieuwe initiatief geven we opnieuw blijk van ons streven naar groei."

Naast de bestaande routes is P&O Ferries en P&O Ferrymasters ook van plan om haar spoornetwerk naar nieuwe regio's uit te breiden. Het tweede spoor in Europoort zal naar verwachting worden gebruikt voor de verwerking van consumentenproducten voor Europa en auto-onderdelen en andere producten voor het noordoosten van Engeland. 

P&O Ferries is een toonaangevend pan-Europees veerboot- en logistiek bedrijf dat 27.000 keer per jaar op acht belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, Ierland, Nederland en België vaart. Het beschikt over meer dan 20 schepen die jaarlijks 8,4 mln passagiers en 2,3 mln vrachteenheden vervoeren.  

Samen met haar logistieke bedrijf P&O Ferrymasters exploiteert het bedrijf ook weg- en spoorverbindingen naar landen op het Europese vasteland, waaronder Italië, Polen, Duitsland, Spanje en Roemenië, en faciliteert zij het transport van producten vanuit Azië naar het VK via de Nieuwe Zijderoute. P&O Ferries maakt onderdeel uit van DP World. 

 

Voor meer informatie: 
Dan Bridgett
P&O Ferries
Tel: +44(0)1304 863308

Publicatiedatum: