Michigan State University bestudeert de rassen Honeycrisp, Gala en Granny Smith

Project om overleving Listeria in bewaarappelen te meten

Onderzoek naar de overleving van Listeria in bewaarappelen en na het waxen van appelen kan de sector helpen bij het implementeren van risicobeperkende maatregelen in koelhuizen.

Het project wordt uitgevoerd door de Michigan State University en heeft betrekking op verschillende appelrassen. Er zal worden gekeken naar de overleving van Listeria bij gekoelde bewaring en naar het effect van het 'waxen' van appelen op de populaties ziekteverwekkers. 

De onderzoekers worden door appelverpakkers en -telers van informatie voorzien. "Dit is cruciaal omdat we de omstandigheden in opslagfaciliteiten en koelhuizen zo goed mogelijk na willen bootsen, zodat de resultaten straks ook daadwerkelijk bruikbaar zijn voor de sector. Het is bij toegepast onderzoek altijd weer een uitdaging om de echte omstandigheden zo goed mogelijk te benaderen."

Op de website centerforproducesafety.org wordt uitgelegd dat het project gericht is op de appelrassen Honeycrisp, Gala en Granny afkomstig uit drie verschillende staten: Michigan, Pennsylvania en Washington. De verpakkers die meewerken aan het onderzoeksproject verladen hun appelen direct uit de boomgaarden naar de onderzoekers.

Bij het onderzoek worden zes Listeriastammen gebruikt. De verschillende stammen werden genetisch gesequencet en vervolgens gelabeld met een unieke genetische barcode voor zij werden samengevoegd tot één 'Listeria-cocktail'. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven