Nieuwe MandaRosa-mandarijn met rood vruchtvlees maakt debuut

Pro Citrus Network heeft het debuut van de MandaRosa-mandarijn aangekondigd, een nieuw roodvlezig ras.

MandaRosa-mandarijnen zijn een natuurlijke kruising van de Tarocco-bloedsinaasappel en Clementine. Ze zijn officieel 's werelds eerste gepatenteerde gepigmenteerde pitloze mandarijnen.

Het ras Mandared, dat van oorsprong in Italië werd ontwikkeld, werd voor het eerst in de VS vermeerderd door een samenwerkingsproject van het Citrus Breeding Institute in Sicilië en particuliere citrustelers in Californië, die later aan PCN hebben gevraagd het ras te vermarkten. 

"Dit is een prachtig en uniek ras. We zijn blij om MandaRosa te verwelkomen in onze citrusfamilie," vertelt Kim Flores van PCN. "Speciale citrusrassen vormen een essentieel onderdeel van ons productportfolio, met name nu de mandarijnencategorie steeds belangrijker wordt."

De smaak en interne kleuring van dit ras varieert en verandert naarmate het fruit rijpt, net zoals bij bloedsinaasappelen. Sommige mandarijnen hebben wat meer paarsrood pigment en andere wat meer roodoranje. Deze pigmentatie is te danken aan de meest krachtige antioxidanten in de natuur: anthocyanen (die ook voorkomen in bramen, blauwe bessen, etc.) en veel gezonde eigenschappen bezitten. 

"We hebben nauw samengewerkt met de teler en geïnvesteerd in dit project," legt Christine Raymer van PCN uit. "We hebben zeer goede feedback ontvangen op de proefzendingen die we aan een aantal van onze beste klanten hebben gestuurd. De eerste mandarijnen van de eerst oogst worden deze week verladen en we zijn dan ook erg benieuwd hoe dit ras het op de markt zal doen."

MandaRosa-mandarijnen zijn gedurende een beperkte periode van februari tot maart beschikbaar. Het fruit is verkrijgbaar in bulkverpakking, in tweelaagse-trays en milieuvriendelijker plastic zakken. Het piekseizoen van deze mandarijn leent zich bij uitstek voor Valentijnsdag-promoties. 

 

Voor meer informatie:

Pro Citrus Network
Tel: +1 (559) 735-3100
Email: marketing@pcnbrand.com 
www.pcnbrand.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven