Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Solynta verwelkomt nieuwe directeur R&D

Solynta heeft bekendgemaakt dat de directie unaniem heeft besloten om Dr. Edwin van der Vossen aan te nemen als nieuwe directeur R&D. Van der Vossen zal per 1 maart 2020 bij Solynta aan de slag gaan en de huidige directeur R&D, Dr. Pim Lindhout,  per 1 mei 2020 opvolgen.

Van der Vossen brengt meer dan 20 jaar aan R&D-ervaring binnen de plantwetenschappen met zich mee. De afgelopen elf jaar maakte hij onderdeel uit van het managementteam van KeyGene. Hiervoor vervulde hij diverse functies bij Wageningen University & Research. 

Dr. Lindhout, de huidige directeur R&D van Solynta, heeft besloten een stapje terug te doen met het oog op zijn aanstaande pensionering. Hij zal de rol van deskundige en adviseur binnen het R&D-team gaan vervullen waardoor hij ook in de toekomst betrokken zal blijven bij de ontwikkeling van hybride-aardappelrassen van Solynta. 

Pim Lindhout: "Edwin zal een nieuwe impuls aan het R&D-team geven en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Ik beschouw het als een geweldige kans om bij te mogen dragen aan wat mogelijk weleens de grootste innovatie binnen de veredeling van dit wereldwijd zo belangrijke voedselgewas zou kunnen zijn. Ik verheug me op de samenwerking met dit getalenteerde team om een snelle ontwikkeling van verbeterde en hoog-productieve aardappelhybriden mogelijk te maken."

Hein Kruyt, directeur van Solynta: "Ik ben blij Edwin in ons team te mogen verwelkomen. Zijn brede kennis van genomica, data-gestuurde wetenschap en zijn bewezen vermogen om dit toe te passen op het verbeteren van gewassen geven mij nog meer vertrouwen in de toekomst van Solynta."

Publicatiedatum: