Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boekel Leegwater neemt vijftien nieuwe Actrossen in gebruik

Boekel Leegwater Transport heeft in totaal vijftien nieuwe Actros-trucks in gebruik genomen, aangeschaft door middel van een operationele leaseconstructie van Merceds-Benz Financial Services. In de keuze voor de trucks waren de hoge veiligheidsstandaard, de goede branstofprestaties en het comfort voor de chauffeur doorslaggevend. Mercedes-Benz mobiliteitspartner GomesTrucks heeft de voertuigen geleverd.

Alle nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de grootst mogelijke cabine: de GigaSpace. “Met de nieuwe trekkers rijden we voornamelijk internationaal. Onze chauffeurs overnachten dan ook vaak enkele nachten in de cabine en zitten lang in truck. Goed materieel is dan onmisbaar”, vertelt directeur-eigenaar Niels Boekel. Intelligente Mercedes-Benz systemen als de MirrorCam, noodstopsysteem Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, dragen bij aan een hoge veiligheidsstandaard voor chauffeur en medeweggebruikers. “Bovendien preseteren de trucks in de eerste maanden beter dan het vorige generatie deed: een verbruik van 27 liter op 100 kilometer. Dat is een goede score, aangezien we in deze periode van het jaar met een hoger laadgewicht rijden. Zodra ze ingereden zijn, zal het verbruik nog verder omlaag gaan.”

Inzet als LZV
De Actros 2552 LENA met hefbare voorloopas rijdt als LZV in het nationaal transport. Dagelijks pendelt de truck tussen Oudkarspel en de verssectorveiling in het Limburgse Venlo. De keuze voor de inzet als LZV, is een keuze voor brandstof- en kostenbesparing. Immers, Boekel Leegwater Transport kan per vracht tot 60 procent meer vervoeren dan een conventionele vrachtwagencombinatie. Bovendien levert de inzet van LZV's gemiddeld 27 procent CO2-reductie op en een kostenbesparing van 20 procent. De nieuwe Actros is alweer de vierde LZV-combinatie voor de transportonderneming.

Voor meer informatie:
Boekel Leegwater Transport 
http://www.boekelwaarland.nl/transport/  

Publicatiedatum: