Protestacties boeren in volle gang, grensovergangen en DC's geblokkeerd

Vandaag voeren protesterende boeren en bouwers actie vanwege de stikstofmaatregelen waardoor er op meerdere plekken in het land blokkades en forse vertragingen zijn.

Gisteren werd bekend dat de blokkering van distributiecentra door Farmers Defence Force niet door mocht gaan van de rechter. Actievoeren mocht wel, maar dat vond de actiegroep niet voldoende. Het bestuur liet dan ook weten dat de acties zouden worden uitgesteld. Aparte acties van bouwers en initiatieven van boeren zorgen nu alsnog voor diverse acties door het hele land. Ook Duitse boeren hebben zich aangesloten bij de actievoerders.Wat gebeurt er?
De boeren blokkeren op diverse plekken in Nederland distributiecentra, zo meldt Omroep Brabant. Het gaat hierbij om de DC's van onder andere Jumbo en Albert Heijn.De politie heeft laten weten boetes uit te delen en haalde 21 tractoren van de snelweg. De protestactie van de boeren en bouwers zorgde ook voor een forse ochtendspits en meerdere files. RTV Oost meldt dat de A1 geblokkeerd is en de grensovergang bij De Lutte dicht is. De NOS bericht dat de grensovergang tussen Schoonebeek en Emlichheim is geblokkeerd door boeren. Niemand kan erlangs omdat de tractoren dwars op de weg zijn gezet.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.