Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alfafood GmbH biedt groeiend groentenassortiment aan in vijf cash&carry-markten

"Omzetaandeel van groenten stijgt iedere maand met 20-30%"

Pas ongeveer een jaar geleden besloot het management van het Zuid-Duitse Alfafood GmbH voor het eerst om groenten te gaan verkopen. Sindsdien is het groentenassortiment van de horecaleverancier snel uitgebreid: momenteel beschikt het bedrijf over vijf cash&carry-markten in Zuid-Duitsland met een groeiend groentenassortiment. Verdere assortimentsuitbreidingen staan reeds gepland, bevestigt filiaalleider Roni Burcak op aanvraag.

Alfafood werd in 2016 in München opgericht en heeft sindsdien snel  naam gemaakt onder gastronomen in Bayern, Baden-Württemberg en Hessen. Inmiddels telt de totale bedrijfsgroep vijf filialen - in München, Augsburg, Regensburg, Nürnberg en Frankfurt. Het bedrijf is in eerste instantie een compleetaanbieder, want het productassortiment loopt uiteen van verpakkingsmaterialen en zuivel tot aan droge levensmiddelen en dranken. "Pas sinds ongeveer een jaar richten we ons in toenemende mate op de verkoop van verse producten. We proberen ons vooral op die producten te concentreren die dagelijks in de gastronomie gebruikt worden, zoals kool, ijsbergsla, uien en vruchtgroenten", zegt Roni over de ontwikkeling van het bedrijf.

Alfafood biedt een continu groeiend assortiment aan de meest uiteenlopende groentenproducten voor de gastronomie aan. 

Partners in Nederland & Spanje
Hoewel verse groenten voor Alfafood een erg nieuw productsegment vormen, zijn de groeicijfers tot nu toe positief. "De overslaghoeveelheid evenals de omzet van groenten stijgt met 20-30 procent per maand.“ Het grootste deel van dit groentenpalet importeert men direct van gerenommeerde partners uit Nederland of Spanje. "Momenteel stamt het overgrote deel van ons groentenassortiment uit de Spaanse teeltgebieden, hoewel we bepaalde producten - zoals sommige tomatenrassen en wortelen - nog steeds uit Nederland af kunnen nemen.“


Het filiaal in Augsburg werd begin dit jaar geopend.

Geplande expansiestappen
De snelle expansiekoers van de cash&carry-keten wordt ook de komende jaren voortgezet, aldus het management. "We plannen momenteel enkele expansiestappen en zullen ook ons versassortiment opnieuw uitbreiden."

Voor meer informatie:
ALFAFOOD GmbH
Maria-Probst-Str. 37
80939 München
Telefoon: +49 89 37005130
Telefax: +49 89 37005131
E-mail: [email protected] 
www.alfafood.eu  

Publicatiedatum: