Levarht exporteert jaarrond AGF naar alle delen van de wereld. Zo worden er jaarlijks grote hoeveelheden aardbeien naar Japan verladen. In Japan worden aardbeien als een luxeproduct gezien. "Het is dan ook erg belangrijk dat het fruit deze markt in optimale conditie bereikt', weet men bij Levarht. 

De reis van Nederland naar Japan is lang en de aardbeien krijgen heel wat te verduren. Om ervoor te zorgen dat ze in perfecte toestand in Japan aankomen, maakte Levarht jarenlang gebruik van een standaard aardbeienkussen. Deze oplossing was echter niet ideaal omdat de aardbeien tijdens het transport toch gingen rollen, waardoor ze beschadigd raakten. 

Transportverpakking
Om de aardbeien gedurende het transport beter te kunnen beschermen, besloot Levarht op zoek te gaan naar een maatwerkoplossing. Er moest een nieuw aardbeienkussen ontwikkeld worden zodat het fruit bij aankomst in Japan zich nog op exact dezelfde plaats zou bevinden.

De eerste stap was het vinden van een leverancier van het specifieke foam. Aangezien het foam van steviger materiaal wordt vervaardigd dan plastic is het moeilijker te verwerken. Het bleek niet mogelijk om het in de gewenste vorm te maken. De zoektocht werd vervolgd naar een leverancier die het foam wel de gewenste vorm zou kunnen geven. 

Dit is het moment waarop het bedrijf in contact kwam met Nedupack Thermoforming. "We hadden al eerder met Nedupack samengewerkt aan de ontwikkeling van shaker-verpakkingen voor groenten. We wisten dus wat we konden verwachten," zegt Marcel van der Weijden van Levarht. In samenwerking met Levarht ontwikkelde Nedupack de optimale verpakking.

Aardbeienkussen op maat
Arco Oliemans, vertegenwoordiger voor Levahrt in Japan: "De situatie is enorm verbeterd sinds we ons product met dit op maat gemaakte aardbeienkussen vervoeren. Bij aankomst zitten de aardbeien nog perfect in de verpakking en is er nauwelijks sprake van schade."

"Door een op maatwerkverpakking te ontwikkelen, zoals dit aardbeienkussen, kunnen we de bescherming van het fruit gedurende het transport garanderen. Dit is het voordeel dat wij kunnen bieden boven de standaard verpakkingsoplossingen," aldus Remco Brouwer van Nedupack.  

Voor meer informatie:
Nedupack Thermoforming GmbH
Breslauerstraβe 5-9
47665 Sonsbeck
+49(0)28382121 
info@nedupack.de 
www.nedupack.de  

Levarht BV
Mijnsherenweg 12
NL-1424 CB De Kwakel
P +31 297 386600
F +31 297 386666
www.levarht.com