Eerstvolgende project: nieuwe inpakloods

Den Berk Délice blijft bouwen: 10 hectare kas officieel geopend

Tholen – “We zijn nog niet uitgebouwd”, vertelde Paul van de Mierop in december vorig jaar tijdens de opening van 7 hectare kas. Daar was geen woord van gelogen, want afgelopen weekend werd met zo’n 500 (!) man de opening van nog eens 10 hectare gevierd. De nieuwe locatie krijgt de naam Salmmeir mee. Het is een kas met belichting dit keer, SON-T en LED-toplight, om 7,5 hectare troscherrytomaten en de rest cocktailtomaten te telen.


Op deze nieuwe locatie, officieel 290 meter lang en 344 meter breed, een combinatie van SON-T en LED-toplight

“Het is enorm snel gegaan”, vertelt Paul na wat een ‘best wel gezellig feestje’ was. “Half februari braken we de bio-installatie die op het perceel stond af, half april werd de eerste steen gelegd en op 23 september gingen de planten de kas is.” Een strakke planning, die geheel volgens planning werd gehaald. “Sinds 10 dagen zijn we aan het oogsten.”


Koen Lauwerysen sprak de menigte toe

Ondertussen liggen ook de plannen voor nog eens 8 hectare kas al klaar op wat in totaal een perceel van 38 hectare is. “Helemaal zeker over de bouw van die kas zijn we nog niet”, vertelt Paul die aanstipt dat de 10 hectare uitbreiding nodig was om aan de vraag vanuit de klant te voldoen. “Wel zeker is dat we die 8 hectare kas niet in 2020 al gaan bouwen. We wachten nu even met verder uitbreiden om te kijken wat de vraag in de toekomst wordt.”

Inpakloods volgend bouwproject
Omdat Den Berk Délice flink aan het bouwen is, werd door de vier zaakvoerders (naast Paul ook Luc Beirinkcx, Koen Lauwerysen en Hans van Gool) toch besloten de opening van de nieuwste kas te vieren. “Eerst was dat niet het plan, maar je wilt toch alle betrokkenen bedanken en ook de buren wil je meenemen in het verhaal, net als het gemeentebestuur.”


De heren zaakvoerders tijdens de opening van locatie Den Horst in december 2018

Datzelfde gemeentebestuur stemde intussen in met de bouw van een nieuwe inpakloods in Hoogstraten. Op een perceel van 2 hectare zal komend jaar 11.000 vierkant inpakloods verrijzen. “Enerzijds omdat we met de groei extra inpakcapaciteit nodig hebben en anderzijds ook vanwege de ziektedruk. Met een nieuwe inpakloods scheiden we de teelt en het inpakken van elkaar om ziekterisico’s te beperken.”


Voor een hapje en drankje was gezorgd

Voor meer informatie:
Den Berk Délice
info@denberk.be
www.denberk-delice.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.