Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookhandelaren stellen verkoop uit wat leidt tot krappe aanvoer

De knoflookprijs fluctueert nogal sinds er in juni weer verse Chinese knoflook op de markt kwam. Tussen half september en begin november nam de prijs met €325 per ton toe. Sommige handelaren stelden de verkoop uit en inmiddels zijn de prijzen geleidelijk wat gestegen. Zhang Shuhan van Jining Greenstream Fruit & Vegetables vertelt over de recente ontwikkelingen op de knoflookmarkt.

“De meeste kleine en middelgrote handelaren waren niet optimistisch over de markt en hebben hun voorraden verkocht. Degenen die wat grotere risico's kunnen nemen, zijn momenteel niet geneigd om hun product te verladen, wat leidt tot een krappe aanvoer. Hoewel er geen tekort aan verse knoflook is, heeft deze situatie geleid tot een verstoring van vraag en aanbod en een langzame stijging van prijzen voor grondstoffen," vertelt Zhang.  

"Vorig jaar bedroegen de voorraden gedurende deze periode 4 mln ton. Vanwege de lagere prijzen verwerkten veel handelaren de knoflook tot producten die langere tijd te bewaren waren. De hoeveelheid product dat op deze manier werd afgezet, bedroeg ongeveer één mln ton. Als gevolg van de hogere prijzen hebben handelaren dit jaar bijna geen bewerkte knoflookproducten geproduceerd. De huidige voorraden van de nieuwe oogst worden op 3,2 tot 3,4 mln ton geraamd."

Wanneer we hem vragen waarom handelaren terughoudend zijn met de verkoop antwoordt Zhang: "Momenteel bedraagt de verkoopprijs van knoflook in China €1,04 per kilo. Ondanks dat de prijzen de afgelopen dagen wat verbeterd zijn, zijn ze nog niet hoog genoeg. Als telers nu verkopen, dan lijden ze verlies. Grotere handelaren wachten daarom op de juiste prijs om te verkopen. De schommelende knoflookprijzen hebben weinig gevolgen voor overzeese markten en de fluctuatie van de export bevindt zich nog steeds in de normale marge van 15%."

"Er wordt verwacht dat de knoflookprijzen de komende weken langzaam zullen stijgen. Vanwege de onbekende hoeveelheid verse knoflook die momenteel in bewaring ligt, bestaat het risico dat er op een later tijdstip grote voorraden overblijven," zegt Zhang tot slot. 

Jining Greenstream Fruits & Vegetables is gespecialiseerd in de export van AGF. Naast knoflook exporteert het bedrijf ook gember, wortelen, pomelo's, appelen, peren en citrus.

Voor meer informatie:

Contact: Zhang Shuhan
Company: Jining Greenstream Fruits & Vegetables co. Ltd
WeChat/Whatapp: 008615853798811
Email: [email protected]

[email protected]

Publicatiedatum: