Córdoba belangrijkste Andalusische knoflookteler met 35% van het totaal

Córdoba blijft de provincie die de meeste knoflook teelt in de Spaanse regio Andalusië met 35% van de totale oppervlakte en productie van de regio. De provincies Sevilla en Granada zijn elk verantwoordelijk voor ongeveer 20% van het Andalusische knoflookareaal en de provincies Malaga en Jaén respectievelijk 14% en 9%. Het aandeel van de resterende provincies is net iets meer dan 2%.

Uit gegevens van afgelopen augustus bleek dat de provincie Córdoba 1.668 hectare heeft geplant en 20.630 ton heeft geteeld, Sevilla 964 hectare en 10.893 ton en Granada 960 hectare en 11.109 ton. Het knoflookareaal in Córdoba is de afgelopen twee seizoenen met 19% gedaald.

Het seizoen 2019/20 is eerder van start gegaan dan normaal, rekening houdend met de teeltcyclus van eerdere seizoenen. Volgens het rapport van het observatorium voor prijzen en markten is dit te wijten aan het feit dat er geen lage temperaturen zijn geweest, wat vertragingen in de vegetatieve cyclus van de plant zou hebben veroorzaakt. De lenteknoflook werd begin mei 2019 geoogst, waardoor deze zeven tot tien dagen vroeger was dan normaal. Over het algemeen zijn de weersomstandigheden gunstig geweest, wat samen met de hoge temperaturen heeft bijgedragen aan de hoge kwaliteit van de geteelde knoflook.

In het seizoen 2019/20 is de knoflook tussen week 18 en 33 op de markt gebracht. De gemiddelde prijzen van Andalusische knoflook zijn gestegen met 59% in vergelijking met het seizoen 2018/19. De gemiddelde prijs van paarse knoflook was 1,51 euro per kilogram en de prijs van Chinese of lenteknoflook bedroeg 1,11 euro per kilogram.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven