Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sous Fresh exclusief distributeur INI Farms in Europa

"Verkoop granaatappelpitten en kokosnootstukjes maakt een enorme groeispurt"

Tholen - Sous Fresh uit Venlo heeft sinds dit jaar de import van granaatappelpitten uit India opgestart. Deze producten voorzien bij de verwerkende industrie, maar ook bij de retail in een behoefte. "We zijn in één klap de tweede importeur van Nederland", vertelt directeur Remco de Boer, trots. De leverancier uit Venlo is exclusief distributeur in Europa van deze convenience-producten van INI Farms uit India. Sous Fresh bedient ook veel chef-koks via foodservice en groenten- en fruitbedrijven in Duitsland en Oostenrijk. Naast granaatappelpitten betrekt Sous Fresh ook kokosnootstukjes van haar Indiase leverancier INI. "Beide producten zijn erg populair vanwege de unieke smaak, uitstraling en de gezondheidseigenschappen."

Remco is erg content met de samenwerking. "Net als de Best Fresh-bedrijven is INI Farms een echt familiebedrijf en daardoor was er meteen een klik. Beide bedrijven willen waarde creëren voor de huidige en toekomstige generaties door betrokken te zijn bij de gehele keten en duurzaamheid te verankeren in onze bedrijven."


Purnima Khandelwal (INI Farms) en Remco de Boer (Sous Fresh)

"Ons doel is om de Indiase teelt te moderniseren. Zo werken wij samen met wel 2.000 telers in verschillende staten van India met een gezamenlijk areaal van 500 acres. Het ontpitten van de granaatappelen gebeurt allemaal handmatig. We hebben wel 500 vrouwen in de verwerkingsfabriek, maar ook als supervisor, aan het werk", vertelt de - eveneens vrouwelijke - CEO Purnima Khandelwal. "Belangrijk doel is dat we bij onze vele telers een lach op het gezicht brengen. Vandaar dat sociale certificering voor ons naast de benodigde exportcertificeringen als GlobalGAP een vanzelfsprekendheid zijn."

Naast de granaatappelpitten en kokosnootstukjes voor de retail zijn de producten ook erg in trek als ingrediënt voor de verwerkende industrie. "Grote voedselverwerkende bedrijven weten ons te vinden voor deze producten vanwege de frisheid, smaak en kleur. Belangrijke voorwaarde is dat de granaatappelpitten mooi rood van kleur zijn. Doordat INI Farms de pitten uit verschillende Indiase regio's betrekt, kunnen wij jaarrond een uniform product leveren. Dat kan bijna niemand garanderen en daardoor vallen de producten zo in de smaak! Bovendien garanderen we een goede houdbaarheid en bieden we een breed scala aan verpakkingen. Voor de komende jaren verwachten we dat de groei verder zal doorzetten", besluit Remco.

Voor meer informatie:
Verkoop Azië, Midden-Oosten en VS
INI Farms
Tel: +91 98 2000 07808
Email: [email protected]
www.inifarms.com

Verkoop Europa
Remco de Boer
Sous Fresh B.V.
Venrayseweg 122a
5928 RH Venlo
The Netherlands
T +31 77 3230235
F +31 77 3230299
[email protected]
www.sousfresh.com