"Met deze nieuwe koelcontainers kunnen wij de milieu-impact verlagen"

DFDS Logistics heeft haar milieuprofiel verbeterd met de aanschaf van 50 Carrier Transicold NaturaLINE units. Dit is het enige natuurlijke op koudemiddelen-gebaseerde koelsysteem voor containers. Carrier Transicold maakt onderdeel uit van Carrier, een toonaangevende, internationale leverancier van innovatieve verwarmings-, air conditioning-, koel-, en beveiligingsoplossingen.

De NaturaLINE units maken gebruik van kooldioxide, ook wel bekend als R-744, een niet-ozonafbrekend koudemiddel met een uiterst laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 1. DFDS beschouwt de toepassing van de NaturaLINE unit als onderdeel van haar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, dat vraagt om een verdere beperking van de milieu-impact. 

"De NaturaLine units helpen ons bij het verlagen van onze milieu-impact," zegt Jack Hodgson van DFDS Logistics, onderdeel van DFDS, waarvan het hoofdkwartier in Kopenhagen gevestigd is. 

Om haar vertrouwen in deze technologie kracht bij te zetten, heeft DFDS alle nieuwe 45 ft containers voorzien van de slogan 'Naturally Chilled: No synthetic refrigerants, kinder to the environment' (natuurlijk gekoeld, geen synthetische koudemiddelen, beter voor het milieu). 

“Met de keuze voor NaturaLINE geven we blijk van ons streven naar een duurzamere toekomst," zegt Flemming Kuhl, verkoopdirecteur EMEA, Carrier Global Container Refrigeration. "Nu meer rederijen ontdekken dat NaturaLINE ook helpt bij de naleving van wetten en het verminderen van milieuheffingen schaffen ze andere koudemiddelen geleidelijk af." 

Hoewel het aanvankelijk de milieu-aspecten van NaturaLINE waren die de aandacht van DFDS trokken, zegt Hodgson dat ook de goede prestaties van de unit tijdens een zes maanden durende proef doorslaggevend waren voor de uiteindelijke aanschaf. 

DFDS Logistics biedt van deur-tot-deur transport aan middels een Europees netwerk van weg-, spoor- en containervervoer en een uitgebreid aantal ferrydiensten. Koeltransport vormt ongeveer 25% van de activiteiten van het bedrijf. DFDS beschikt over zo'n 650 koelcontainers. In tegenstelling tot containers die worden gebruikt voor oceaantransport staan containers voor shortsea-diensten aan veel meer handelingen bloot en is het dan ook belangrijk dat ze duurzaam en betrouwbaar zijn, zegt Hodgson. 

"De containers maken heel wat mee tijdens een reis," vervolgt Hodgson. "Voor de proef vervoerden de NaturaLINE units diepgevroren aardappelproducten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland, een vierdaagse reis, waarvoor 16 kraanhandelingen nodig zijn."

Dankzij de uitstekende thermische eigenschappen van R-744 kan de NaturaLINE op energiezuinige wijze een temperatuur van - 40 graden Celsius bereiken, wat DFDS en haar klanten nieuwe mogelijkheden biedt. Daarnaast staan de NaturaLINE units bekend om hun geruisloze werking en nauwkeurige temperatuurbeheersing. Het koudemiddel R-744 is eveneens ruim beschikbaar, relatief voordelig en heeft een veiligheidsclassificatie van A1 voor lage toxiciteit en vlamverspreiding.

 

Voor meer informatie:
Heather Robbins
Carrier Transicold
Tel: +1-561-365-1122
Email: heather.robbins@carrier.com
www.transicold.carrier.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.