Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bakker Barendrecht introduceert eerste 100% elektrische truck

Bakker Barendrecht, onderdeel van Greenyard, introduceert een nieuwe aanwinst in het wagenpark: een100% elektrische vrachtwagen, speciaal voor transport voor haar klant Albert Heijn. "Wat deze e-truck extra bijzonder maakt is dat deze zoveel mogelijk als extra lange vrachtwagencombinatie (LZV) de weg op gaat. Zo kunnen ruim 50% meer pallets volledig elektrisch getransporteerd worden. Daarnaast wordt de koelmotor van de trailer elektrisch aangedreven zodat de producten onderweg elektrisch gekoeld worden", zo meldt het bedrijf.

De e-truck gaat zo'n 150.000 kilometer per jaar rijden met 8,5 miljoen kilo groente en fruit. Ze reduceren daarmee per jaar circa 120.000 kilogram CO2. Op haar eigen bedrijfsterrein nemen zonnepanelen en 100% Hollandse windenergie het opladen en de koeling van geladen trailers voor hun rekening.

"Bij Bakker zetten we volop in op CO2 reductie. In onze eigen operatie ligt de focus op verduurzaming van ons wagenpark omdat daar onze grootste impact zit. In de laatste drie jaar hebben we een reductie gerealiseerd van 20% per gereden vrachtwagenkilometer. Zo is onder andere een deel van onze trucks uitgerust met een accupakket om trailers onderweg 100% elektrisch te koelen."

Bekijk hieronder het filmpje van de e-truck:

Voor meer informatie:
Bakker Barendrecht
(+31) 088 69 59 911
[email protected]
www.bakkerbarendrecht.nl

Publicatiedatum: