Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De mango's vertellen ons wanneer ze rijp zijn"

Na een goede en levendige start loopt het mangoseizoen op Sicilië inmiddels ten einde. De vrij hoge prijzen die bij de start van het seizoen in augustus werden bereikt, liepen terug naar mate het seizoen vorderde, maar de teelt en de opbrengst in het Tyrreense gebied waren erg bevredigend.

Mango's van het late ras Sensation in het eerste oogstjaar

"De afzet van het ras Kensington Pride was geweldig en ondanks een aantal problemen veroorzaakt door de regen, werden we niet beïnvloed door het weer als het gaat om opbrengsten of de geur en de smaak van de mango’s. Dit resulteerde erin dat de prijzen 20% hoger waren dan vorig jaar. Tot nu toe hebben we 20 ton mango’s verhandeld", legt Vincenzo Amata uit, eigenaar van het prestigieuze merk Papamango. 

Vincenzo Amata

"De volumes zijn bestemd om te groeien, want we zullen binnenkort beginnen met de late rassen die elk hun eigen onderscheidende elementen kennen. Het ras Kent bijvoorbeeld geeft zeer smaakvolle mango’s met een geelgroene kleur en ze hebben een rode tint wanneer ze rijp zijn. Elke mango weegt ongeveer 600 g en het vruchtvlees is heel zoet. Het is het eerste jaar voor de rassen Keitt en Sensation, maar ze zien er veelbelovend uit", zegt Amata.

"Dankzij rassendiversificatie moeten we het hele seizoen tot eind oktober dekken en zelfs daarna. Maar zoals altijd hangt alles af van het weer. Natuurlijk hebben we heel goede bodem- en weersomstandigheden in Sant'Agata di Militello in vergelijking met andere gebieden, dus de rijping is beter. Dit jaar was onze kwaliteit vergelijkbaar met die van exotische landen, maar met het voordeel van een korte keten, fytosanitaire veiligheid en duurzaamheid."

"We verwachten dat de prijzen iets hoger zullen zijn dan die van Kensington. Mijn strategie is gebaseerd op het verhandelen van mango’s  die aan bomen zijn gerijpt, hoewel het een aanzienlijke inspanning vereist. Onze mango's hebben altijd het juiste Brix-niveau."

"De mango’s vertellen ons wanneer ze rijp zijn en dus klaar zijn om te worden geoogst door hun kleur en stevigheid. We hebben er een paar opgeofferd, maar zijn erin geslaagd alleen de beste te af te zetten. De feedback was geweldig en we kregen veel complimenten over onze regelmatige aanvoer van uitstekende producten", zegt Amata.

Voor meer informatie:
Azienda Agr. Bianco Rosalia 
C.da Giancola, 2/A
98076 Sant'Agata di Militello (ME) 
Mob.: +39 393 9110524
Email: [email protected]
Web: www.papamango.it 

Publicatiedatum: