Niet blozen, wordt roze!

Chiquita brengt kanker onder de aandacht met nieuwe Pink sticker

Voor het derde opeenvolgende jaar doet Chiquita mee aan de borstkankermaand om de bewustwording over borstkanker te verhogen. Dit doet het bedrijf door de bekende blauwe sticker te versieren met de 'pink ribbon' die het internationale symbool is van de campagne waarmee aandacht wordt gevraagd voor borstkanker.

De borstkankermaand is een jaarlijks terugkerende mondiale campagne die door (borst-)kankerfondsen over de hele wereld wordt georganiseerd. Met de Pink sticker steunt Chiquita dit werk wereldwijd. Het bedrijf is van mening dat het bewustzijn rond de ziekte moet toenemen en er fondsen moeten worden geworven voor onderzoek naar de oorzaken, preventie, diagnose, behandeling en genezing. Het belang (en succes) van deze initiatieven wordt zichtbaar in de dalende sterftecijfers, die mede worden gerealiseerd dankzij tijdige ontdekking van borstkanker - door onderzoek en een groter bewustzijn én dankzij betere behandelingen.

Een belangrijke reden voor Chiquita om zich in te zetten voor deze zaak is dat haar ambassadeur een vrouw is - Miss Chiquita, de 'first lady of fruit'. Daarnaast behoort de banaan tot een van de populairste fruitsoorten in de wereld: ze staan bij bijna iedereen op de keukentafel. Dit maakt het fruit tot een ideaal medium om grote groepen mensen te bereiken en het bewustzijn te vergroten.

Gedurende vier weken zullen 200 miljoen Roze stickers over heel de wereld worden verspreid ter ondersteuning van de campagne. Borstkanker is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen en de op één na meest voorkomende vorm in het algemeen. Bovendien is het de op één na belangrijkste doodsoorzaak door kanker bij vrouwen. De Pink sticker is de enige keer dat de Blauwe sticker voor een serieuzer onderwerp staat.

Dit jaar werkt Chiquita samen met de American Cancer Society in de VS en met Pink Ribbon in Duitsland. Chiquita doneert aan deze liefdadigheidsinstellingen en helpt daarnaast ook met de ontwikkeling van een programma om een gezonde levensstijl en voedingsgewoontes te bevorderen door een aantal gezonde Roze Recepten met het publiek te delen.

Klik hier voor de Roze Recepten.

Bron: Chiquita
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven