Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oerlemans Plastics opent onderzoeks- en repografische faciliteit

"Met OTC en ORC alles onder een dak"

Tholen - Zes letters sieren sinds kort de gevel van Oerlemans Plastics in Giessen: OTC en ORC. Achter deze gevel, in het Oerlemans Technology Center, analyseren werknemers in een laboratorium setting allerlei nieuwe verpakkingsontwerpen en proefmodellen. Verderop in het pand is het nieuwe Oerlemans Repro Center gevestigd, waar alle reprografische diensten voor alle vestigingen in orde worden gemaakt. Daarmee wordt de gehele realisatie van het drukwerk, van ontwerp tot productie binnen Oerlemans Plastics uitgevoerd.

Joan Hanegraaf (managing director) en Matthijs van Oosten (wethouder economische zaken gemeente Altena) verrichtten op 10 september de openingshandeling. 

OTC: vraag naar onderzoek
“Het idee voor het OTC is ontstaan doordat we vanuit de markt vragen kregen naar onderzoek. Voor dit soort onderzoeken moeten bedrijven vooral aankloppen bij universiteiten of bekende onderzoeksinstellingen als TNO, waar de kosten hoog zijn en de doorlooptijd lang is. Niet alleen verschilt het OTC op die punten, belangrijk is ook dat wij specialisten zijn op het gebied van flexibele verpakkingen en folies. Dat maakt het OTC toegankelijker voor bedrijven uit de sector”, legt R&D manager Rob van der Bruggen uit.

Op 10, 11 en 17 september verzamelden zich veel belangstellenden om kennis te maken met de nieuwe faciliteiten.

“We leveren analyses, diensten en services voor derden. Dat kunnen verpakkers zijn, maar ook leveranciers van granulaten, inkten et cetera. Eigenlijk iedereen in de keten kan bij ons aankloppen, uit alle verschillende branches die we beleveren: van retail en industrie tot land- en tuinbouw.” Hoewel het splinternieuwe lab de basis vormt voor deze onderzoeken, zullen ook de productieafdelingen extrusie, flexodrukkerij, conversie en laminatie worden ingezet.

ORC: alles onder een dak
Het Oerlemans Research Center is ontstaan vanuit de ‘one stop shop filosofie’. “Het ontwerp wordt door het ORC geschikt gemaakt voor de flexo-druktechniek en afgestemd op alle flexopersen en het productieproces van de Oerlemans Packaging Group”, vertelt hoofd Prepress Pieter Molenaar. Dat moet het proces veel sneller maken. “Als interne reprograaf zijn we in staat om zelf prioriteiten aan orders toe te kennen. Door reprografische kennis ‘onder een dak’ te hebben zijn we in staat om de ontwerpen ‘right first time’ voor de klant te verwerken.”

Voor meer informatie:
www.otcpackaging.nl en www.orcpackaging.nl


Oerlemans Plastics
Kleibergsestraat 4
4265 GB Genderen
Tel +31-416-358100 
info@oerlemansplastics.nl
www.oerlemansplastics.nl