Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Looije, Yex:

"De ene Spaanse granaatappel is de andere niet"

Tholen - De prijzen van granaatappelen waren de afgelopen tijd erg hoog, maar de afgelopen twee weken is er een daling ingezet. Alleen de dikke maten zijn nauwelijks beschikbaar", vertelt productmanager Mike Looije van Yex, dat de laatste jaren een forse omzetgroei doormaakt met granaatappelen.

"Nu zitten we middenin het Spaanse seizoen waarbij wij met een aantal telers nauw samenwerken. Het Spaanse seizoen loopt tot eind oktober / begin november. Daarbij moet je met Spaanse granaatappelen erg goed opletten welke je koopt. De kleuren variƫren van bijna wit tot dieprood en het smaakverschil en de smaak van erg zoet tot zuur", aldus Mike.

"Daarnaast zijn er al Egyptische granaatappelen op de markt, maar die volumes zijn nog niet zo groot. Ik verwacht dat die richting het einde van deze maand wel gaan toenemen", zegt Mike. "Als Turkije komende maand dan ook op de markt komt, zullen de prijzen traditiegetrouw wat onder druk komen te staan. Voor ons ligt de nadruk dan ook op het overzeese seizoen van maart tot augustus met Peru als belangrijkste leverancier."

"We zien de verkoop de laatste jaren fors groeien en dat hopen we de komende jaren door te zetten. Door onze nauwe samenwerking met telers kunnen wij jaarrond in alle maten programma's aanbieden. Ik verwacht dat de groeiende vraag naar granaatappelen voorlopig nog niet ten einde is. Daarom zijn we ons nu ook aan het oriƫnteren om biologische granaatappelen aan te bieden."

Voor meer informatie:
Mike Looije
Yex
Tel: 0174 214 541
[email protected] 
www.yex.nl